De curand, o speta importanta ne-a atras atentia. Un angajat doreste sa lucreze cu 3 contracte individuale de munca, la 3 angajatori diferiti.
Va lucra 8 ore la primul, 4 ore la al doilea si inca 2 ore la al treilea. Se poate? Vreo firma va fi amendata? Este legal sa muncesti atat?
Avem si raspuns si partea specialistilor PortalCodulMuncii.ro:
"Fiecare contract individual de munca este incheiat de sine statator, are o fisa de post, anexa la contract, si va fi inregistrat individual in registrul general de evidenta a salariatilor, ca si cum ar fi doua persoane distincte.
Codul muncii, republicat reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator sau la angajatori diferiti in baza mai multor contracte individuale de munca. In temeiul contractului individual de munca, salariatul presteaza munca pentru care a fost angajat, respectiv munca corespunzatoare functiei/ocupatiei prevazute in CIM conform atributiilor stabilite in fisa postului, in speta mentionata de dvs. un contract individual de munca va fi incheiat pentru functia de inspector de specialitate, iar celalalt pentru functia de contabil sef.
Cu alte cuvinte, regula este ca un salariat poate avea doua sau mai multe contracte individuale de munca, INSA....
continuarea aici >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este posibil ca un angajat sa aiba 2 CIM-uri la acelasi angajator? De exemplu, un angajat cu 8 ore, mai poate avea un alt contract pe timp partial ca formator/lector? Care sunt conditiile legale? Cum se poate inregistra in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<