Directia Nationala Anticoruptie nu va mai putea infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate fara avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Actualizare RFI: Un alt amendament adoptat prevede ca procurorii care vor sa lucreze la Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa sustina un concurs in fata Sectiei de Procurori a CSM.
Potrivit RFI Romania, Comisia mai impune ca pentru a fi numiti in cadrul DNA, "procurorii trebuie sa nu fi fost sanctionati disciplinar, sa aiba o buna pregatire profesionala, o conduita morala ireprosabila, cel putin 8 ani vechime in functia de procuror sau judecator, dupa ce au fost declaratu admisi in urma unui concurs sustinut in fata Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii"
De asemenea, Comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a introdus joi un nou articol in legea 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit caruia DIICOT va trebui sa eleboreze anual un raport de activitate pe care sa-l prezinte ministrului Justitiei si CSM. O obligatie identica are si DNA.
In plus, comisia parlamentara speciala pentru legile Justitiei a decis, astazi, ca in cadrul DNA se pot infiinta servicii, birouri si alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului-sef, dar cu avizul Sectiei pentru procurori a CSM.
"In cadrul Directiei Nationale Anticoruptie se pot infiinta servicii teritoriale, servicii, birouri si alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului sef al acestei directii, cu avizul sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii", se arata in nou alineat (1) al articolului 86 din legea 304/2004 privind organizarea judiciara.
Parlamentarii din comisie au modificat, in acest sens, legea privind organizarea judiciara, care in prezent prevede ca aceste servicii se pot infiinta doar prin ordin al procurorului sef.
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
In comisie continua discutiile pe proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, aminteste RFI, si va discuta o noua propunere transmisa de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania catre comisie privind infiintarea unei Sectii speciale pentru investigarea "infractiunilor din justitie", cele comise de judecatori si procurori.
Comisia speciala condusa de deputatul PSD Florin Iordache, a decis joi prin vot sa nu lucreze in zilele de doliu national (14-16 decembrie).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri