Modificarile aduse legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor au fost adoptate luni cu 179 de voturi “pentru” in Camera Deputatilor, in cadrul unei sedinte de vot final convocata ad-hoc. Doar 90 de voturi au fost impotriva acestor schimbari care au starnit o adevarata furtuna in ultima perioada.
"Senatul a fost sesizat, astazi, in calitate de Camera decizionala, cu doua proiecte de legi care au fost astazi votate la Camera Deputatilor. Este procedura uzuala si,sigur, in calitate de presedinte al Senatului am convocat Biroul Permanent pentru a stabili pentru cele doua legi termenele de depunere a amendamentelor si de prezentare a raportului final. Pentru ambele legi, termenul de depunere a amendamentelor a fost stabilit pentru joi, 14 decembrie, ora 9.00, iar depunerea raportului, luni, 18 decembrie", a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, citat de mediafax.
Aceasta decizie nu a fost primita prea bine de catre Opozitie, ci a fost criticata dur prin starnirea unui scandal in Parlament. Atat PNL, cat si USL au incercat o modalitate de blocare a sedintei. Dezbaterile s-au lungit pentru ca deputatii Opozitiei se criticau si cereau frecvent, prin provocare, drepturi la replica. Figura nu a tinut prea mult timp, mai precis doar 15 minute, fiindca presedintele de sedinta, Gabriel Vlase (PSD), a trecut la actiune. Acesta a suspendat drepturile la replica scurt si la obiect.
Daca am fi fost prezenti in sala, ne-am fi simtit precum martorii unui spectacol prost, un fisco. Deputatii USR au fluierat cat timp a tinut sesiunea de vot, iar liberalii au batut cu palmele in banci. Totusi, in ciuda acestei atmosfere incinse, deputatii PSD, ALDE si UDMR au votat cele doua legi atat de controversate.
Recapitulare: care sunt modificarile aduse legii 303/2004
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Cartea verde a contabilitatii
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
In plus, Comisia speciala condusa de Florin Iordache, a aprobat, ieri, raportul la legea privind organizarea judiciara (304/2004). Acest proiect prevede infiintarea unei Sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie in cadrul Parchetului General, care urmeaza sa isi inceapa activitatea la sase luni de la intrarea in vigoare a legii.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri