Mai multi parlamentari din PDL si din Grupul Minoritatilor Nationale altele decat cea maghiara au initiat un proiect de lege privind protejarea persoanelor care au cumparat un imobil, dar nu au intrat in posesia lui.
„Multi oameni de buna credinta platesc in avans chiar intreaga suma de bani pentru un imobil care nu exista decat pe hartie. Li se prezinta tot felul de acte care sa dea o nota de legalitate si autenticitate proiectului, care, dupa o perioada, nu se mai concretizeaza.
In vederea protejarii tuturor celor care vor sa cumpere o casa noua trebuie gasita o solutie care sa fie acceptabila pentru toti”, au considerat initiatorii.
Art. 1 – In sensul prezentei legi, prin dezvoltator imobiliar se intelege o persoana fizica sau o persoana juridica ce desfasoara activitati de constructii imobiliare destinate locuirii.
Art. 2 – In sensul prezentei legi, prin client se intelege o persoana fizica sau o persoana juridica ce a cumparat un imobil destinat locuirii.
Art. 3 – Clientul care nu a intrat in posesia imobilului pentru care a platiti in avans sau intreaga suma, iar dezvoltatorul imobiliar nu mai poate continua proiectul, se poate adresa Autoritatii Nationale pentru Locuinte in vederea finalizarii lucrarii.
Art. 4 – Dezvoltatorul imobiliar va preda reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Locuinte intreaga documentatie aferenta, urmand sa isi recupereze investitia dupa finalizarea lucrarii si vanzarea tuturor locuintelor prevazute in proiect.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea A din UZ: - va semna in calitate de subantreprenor un contract de infrastructura mare in Romania drumuri cu o societate comerciala din RO - isi va deschide in perioada imediat urmatoare o sucursala in Romania prin care va derula acest contract. Intrebari: a. Sucursala din RO a societatii A din UZ poate angaja muncitori calificati, NEcalificati detasati din UZ imediat dupa infiintare? Sau se aplica si in cazul ei perioada de min 1 an de activitate pe codul CAEN principal si doar dupa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<