Mai multi parlamentari din PDL si din Grupul Minoritatilor Nationale altele decat cea maghiara au initiat un proiect de lege privind protejarea persoanelor care au cumparat un imobil, dar nu au intrat in posesia lui.
„Multi oameni de buna credinta platesc in avans chiar intreaga suma de bani pentru un imobil care nu exista decat pe hartie. Li se prezinta tot felul de acte care sa dea o nota de legalitate si autenticitate proiectului, care, dupa o perioada, nu se mai concretizeaza.
In vederea protejarii tuturor celor care vor sa cumpere o casa noua trebuie gasita o solutie care sa fie acceptabila pentru toti”, au considerat initiatorii.
Art. 1 – In sensul prezentei legi, prin dezvoltator imobiliar se intelege o persoana fizica sau o persoana juridica ce desfasoara activitati de constructii imobiliare destinate locuirii.
Art. 2 – In sensul prezentei legi, prin client se intelege o persoana fizica sau o persoana juridica ce a cumparat un imobil destinat locuirii.
Art. 3 – Clientul care nu a intrat in posesia imobilului pentru care a platiti in avans sau intreaga suma, iar dezvoltatorul imobiliar nu mai poate continua proiectul, se poate adresa Autoritatii Nationale pentru Locuinte in vederea finalizarii lucrarii.
Art. 4 – Dezvoltatorul imobiliar va preda reprezentantilor Autoritatii Nationale pentru Locuinte intreaga documentatie aferenta, urmand sa isi recupereze investitia dupa finalizarea lucrarii si vanzarea tuturor locuintelor prevazute in proiect.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<