Bogdan Gabor, prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, candideaza pentru un loc in CSM, loc ce va deveni vacant incepand cu luna martie a anului viitor, odata cu finalizarea mandatului procurorului Dimitrie Bogdan Licu.
In proiectul care insoteste candidatura sa se arata:
„Constitutia Romaniei, in art. 133 alin. 1 Cod penal, ii atribuie Consiliului Superior al Magistraturii nobilul rol de garant al independentei justitiei. Depinde insa de membrii acestui consiliu daca justitia va deveni in realitate independenta, impartiala si cu adevarat o putere in stat”, isi incepe procurorul expunerea motivatiei de a candida.
„Proiectul pe care il propun prezinta o abordare proprie cu privire la principalele obiective si directii de actiune ce ar trebui urmate de catre intregul sistem judiciar, pentru implementarea masurilor de reforma, pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare si verificare si recredibilizarea justitiei”, explica Bogdan Gabor.
Dupa ce apreciaza ca CSM ar trebui sa dobandeasca, prin noua Constutitie, dreptul de initiativa legislativa, magistratul conchide: „Abordarea lucida si pragmatica a problemelor sistemului judiciar poate duce la identificarea celor mai bune metode de rezolvare a acestor probleme si in final, sa eficientizam si sa recredibilizam impreuna sistemul judiciar”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<