Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Capitolul II - Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii - Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

Capitolul II - Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii - Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii
Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii - Capitolul II - Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii

CAPITOLUL II - Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii

SECTIUNEA 1
Structura Consiliului Superior al Magistraturii

Art. 3
Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, din care:
a) 9 judecatori si 5 procurori, alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor, care compun cele doua sectii ale Consiliului, una pentru judecatori si una pentru procurori;
b) 2 reprezentanti ai societatii civile, specialisti in domeniul dreptului, care se bucura de inalta reputatie profesionala si morala, alesi de Senat;
c) presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reprezentant al puterii judecatoresti, ministrul justitiei si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care sunt membri de drept ai Consiliului.

Art. 4
Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii este alcatuita din:
a) 2 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie;
b) 3 judecatori de la curtile de apel;
c) 2 judecatori de la tribunale;
d) 2 judecatori de la judecatorii.

Art. 5
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii este alcatuita din:
a) 1 procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la Directia Nationala Anticoruptie sau de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism;
b) 1 procuror de la parchetele de pe langa curtile de apel;
c) 2 procurori de la parchetele de pe langa tribunale;
d) 1 procuror de la parchetele de pe langa judecatorii.

SECTIUNEA a 2-a
Alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii
Art. 6
(1) Judecatorii si procurorii, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, prevazuti la art. 3 lit. a), sunt alesi in adunarile generale ale judecatorilor sau, dupa caz, ale procurorilor.
(2) Data la care au loc adunarile generale ale judecatorilor si ale procurorilor se stabileste de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu cel putin 90 de zile inainte de expirarea mandatului membrilor acestuia si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.

Art. 7
(1) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se aleg din randul judecatorilor si procurorilor numiti de Presedintele Romaniei, cu o vechime de cel putin 7 ani in functia de judecator sau procuror definitiv si care nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani.
(2) Judecatorii si procurorii isi pot sustine candidaturile depuse pentru alegerea ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii in fata colectivelor de judecatori si procurori, pana cel tarziu cu doua zile inainte de data alegerilor. Candidaturile judecatorilor si procurorilor pot fi sustinute de colectivele de judecatori si procurori, precum si de asociatiile profesionale ale acestora.
(3) Perioada in care pot fi depuse candidaturile se stabileste de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.
(4) Candidaturile se depun la Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv la Colegiul de conducere al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, inclusiv pentru procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si la colegiile de conducere ale curtilor de apel ori ale parchetelor de pe langa acestea, insotite de:
a) curriculum vitae;
b) un proiect privind principalele obiective pe care le vor urmari judecatorii sau procurorii in cazul alegerii in Consiliul Superior al Magistraturii, precum si, dupa caz, documentele de sustinere a candidaturii;
c) o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, in cazul persoanelor care, la data de 1 ianuarie 1990, implinisera varsta de 16 ani;
d) o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu sunt si nu au fost lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii;
e) o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au un interes personal ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.
(5) Judecatorii si procurorii detasati la alte autoritati decat instante sau parchete nu pot candida pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, iar judecatorii si procurorii delegati sau detasati la alte instante sau parchete nu pot candida decat pentru instanta sau parchetul de la care au fost delegati sau detasati. Nu pot fi alesi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii judecatorii si procurorii care au facut parte din serviciile de informatii sau au colaborat cu acestea in afara cadrului legal, precum si cei care au un interes personal ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.
(6) Colegiile de conducere ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ale curtilor de apel si ale parchetelor de pe langa acestea verifica indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) - (5) de catre judecatorii si procurorii care si-au depus candidaturile, in termen de 5 zile de la data expirarii termenului de depunere a candidaturilor. Hotararea colegiului de conducere se publica, de indata, pe site-ul instantei sau parchetului respectiv.
(7) Impotriva hotararilor colegiilor de conducere prevazute la alin. (6), in termen de 5 zile de la publicare, pot formula opozitie candidatii ori, dupa caz, judecatorii sau procurorii de la nivelul instantelor sau parchetelor pentru care a fost depusa candidatura.
(8) Opozitia se depune la Consiliul Superior al Magistraturii si se solutioneaza prin hotarare a sectiei corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 7 zile de la inregistrare.
(9) Hotararea sectiei corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, prevazuta la alin. (8), poate fi contestata de catre persoanele prevazute la alin. (7), la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Contestatia se solutioneaza in termen de 7 zile de la inregistrare, cu citarea partilor. Intampinarea nu este obligatorie, iar dispozitiile art. 200 si 201 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, republicata, cu modificarile ulterioare, nu sunt aplicabile. Hotararea pronuntata este definitiva.

Art. 8
(1) Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie aleg, in adunarea generala, prin vot secret, direct si personal, 2 membri pentru Consiliul Superior al Magistraturii, dintre judecatorii care si-au depus candidatura.
(2) Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie si procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism aleg, in adunarea generala comuna a procurorilor din acestea, prin vot secret, direct si personal, un membru pentru Consiliul Superior al Magistraturii dintre procurorii care si-au depus candidatura. In cadrul adunarii generale voteaza si procurorii din structurile teritoriale ale acestor parchete.
(3) Sunt alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii 2 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, un procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de la Directia Nationala Anticoruptie ori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care au obtinut majoritate de voturi in adunarile generale.
(4) In cazul in care niciunul dintre candidati nu obtine majoritate de voturi, se organizeaza turul doi al alegerilor la care participa judecatorii si procurorii clasati pe primele doua locuri. Este ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii candidatul care a obtinut numarul cel mai mare de voturi in turul doi al alegerilor.

Art. 9
(1) Colegiul de conducere al fiecarei curti de apel si al fiecarui parchet de pe langa acestea centralizeaza candidaturile depuse de judecatorii si procurorii din circumscriptiile lor.
(2) Candidaturile se centralizeaza pe categorii de instante si parchete si se transmit instantelor si parchetelor din circumscriptia curtii de apel, insotite de documentele prevazute la art. 7 alin. (4).
(3) Colegiile de conducere ale curtilor de apel, tribunalelor si judecatoriilor organizeaza propria adunare generala.
(4) Colegiile de conducere ale parchetelor de pe langa curtile de apel, parchetelor de pe langa tribunale si parchetelor de pe langa judecatorii organizeaza propria adunare generala.

Art. 10
(1) Judecatorii de la fiecare curte de apel, judecatorii de la toate tribunalele si tribunalele specializate din circumscriptia fiecarei curti de apel si judecatorii de la fiecare din judecatoriile din circumscriptia fiecarei curti de apel desemneaza, prin vot secret, direct si personal, cate un candidat pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii dintre judecatorii care si-au depus candidatura.
(2) Procurorii de la fiecare parchet de pe langa curtile de apel, procurorii de la fiecare din parchetele de pe langa tribunale si tribunalele specializate din circumscriptia fiecarei curti de apel si procurorii de la parchetele de pe langa judecatoriile din circumscriptia fiecarei curti de apel desemneaza, prin vot secret, direct si personal, cate un candidat pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii dintre procurorii care si-au depus candidatura.
(3) Sunt desemnati pentru a candida la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii judecatorii si procurorii care au obtinut majoritate de voturi in adunarile generale prevazute la art. 9 alin. (3) si (4). Hotararile adunarilor generale sunt trimise colegiului de conducere al curtii de apel, respectiv al parchetului de pe langa aceasta, care stabileste rezultatul votului.
(4) Judecatorii militari si procurorii militari isi depun candidatura la Curtea Militara de Apel Bucuresti sau, dupa caz, la Parchetul Militar de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Dispozitiile alin. (1) - (3) se aplica in mod corespunzator. Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti si tribunalele militare, precum si parchetele de pe langa acestea desemneaza cate un candidat care va fi inclus pe listele prevazute la art. 11 alin. (1) lit. c) si e), respectiv d) si f).
(5) Consiliul Superior al Magistraturii intocmeste listele cu judecatorii si procurorii desemnati pentru a candida la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pe categorii de instante si parchete.
(6) Listele prevazute la alin. (5) si documentele prevazute la art. 7 alin. (4) se publica pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii.
(7) Dispozitiile art. 8 alin. (4) se aplica in mod corespunzator.

Art. 11
(1) Listele judecatorilor si ale procurorilor care au fost desemnati pentru a candida la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii se transmit instantelor sau, dupa caz, parchetelor, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, cu cel putin 20 de zile inainte de data stabilita pentru adunarile generale, dupa cum urmeaza:
a) lista cuprinzand candidatii de la curtile de apel se transmite tuturor curtilor de apel;
b) lista cuprinzand candidatii de la parchetele de pe langa curtile de apel se transmite tuturor parchetelor de pe langa curtile de apel;
c) lista cuprinzand candidatii de la tribunale si tribunalele specializate se transmite tuturor tribunalelor si tribunalelor specializate;
d) lista cuprinzand candidatii de la parchetele de pe langa tribunale si tribunale specializate se transmite tuturor parchetelor de pe langa tribunale si tribunale specializate;
e) lista cuprinzand candidatii de la judecatorii se transmite tuturor judecatoriilor;
f) lista cuprinzand candidatii de la parchetele de pe langa judecatorii se transmite tuturor parchetelor de pe langa judecatorii.
(2) Listele prevazute la alin. (1) si documentele prevazute la art. 7 alin. (4) se afiseaza la sediile instantelor si parchetelor.

Art. 12
(1) Listele prevazute la art. 11 alin. (1) si documentele prevazute la art. 7 alin. (4) se transmit de catre Consiliul Superior al Magistraturii instantelor si parchetelor, insotite de buletine de vot.
(2) Consiliul Superior al Magistraturii transmite fiecarei instante si fiecarui parchet un numar de buletine de vot stampilate egal cu numarul judecatorilor si procurorilor din cadrul parchetului, cu un plus de 10%.
(3) Forma si continutul buletinelor de vot se stabilesc de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.
(4) Tiparirea buletinelor de vot se asigura de Consiliul Superior al Magistraturii.

Art. 13
(1) In vederea alegerii membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, in cadrul fiecarei instante si al fiecarui parchet se convoaca adunarea generala a judecatorilor sau, dupa caz, a procurorilor.
(2) Judecatorii de la curtile de apel si procurorii de la parchetele de pe langa acestea aleg ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, in adunarile lor generale, prin vot secret, direct si personal, 3 judecatori de la curtile de apel si un procuror de la parchetele de pe langa acestea.
(3) Judecatorii de la tribunale si tribunalele specializate si procurorii de la parchetele de pe langa acestea aleg ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, in adunarile lor generale, prin vot secret, direct si personal, 2 judecatori de la tribunale si tribunalele specializate si 2 procurori de la parchetele de pe langa acestea.
(4) Judecatorii de la judecatorii si procurorii de la parchetele de pe langa acestea aleg ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, in adunarile lor generale, prin vot secret, direct si personal, 2 judecatori de la judecatorii si un procuror de la parchetele de pe langa acestea.

Art. 14
(1) In procedura de desemnare a candidatilor si de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, adunarile generale sunt legal constituite in prezenta majoritatii judecatorilor sau, dupa caz, a procurorilor in functie. Judecatorii si procurorii delegati sau detasati la alte instante sau parchete participa la adunarea generala a instantei sau parchetului de la care au fost delegati sau detasati.
(2) Adunarile generale sunt prezidate de magistratul cu cea mai mare vechime in functia de judecator sau procuror, care nu si-a depus candidatura pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) In procedura de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, fiecare judecator si procuror voteaza un numar maxim de candidati egal cu numarul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, care reprezinta categoria de instante sau parchete la nivelul carora judecatorul sau, dupa caz, procurorul isi desfasoara activitatea.
(4) In cazul in care au fost votate mai putine persoane decat cele prevazute la alin. (3), votul este nul.
(5) La alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii nu pot participa judecatorii si procurorii detasati la alte autoritati decat la instante sau parchete.

Art. 15
(1) Judecatorul sau procurorul care a prezidat adunarea generala, impreuna cu 2 judecatori sau procurori desemnati inaintea votului de adunarile generale:
a) asigura numararea voturilor;
b) intocmeste procesul-verbal cu privire la desfasurarea alegerilor si rezultatele votului si il transmite Consiliului Superior al Magistraturii;
c) comunica numele judecatorilor sau al procurorilor desemnati pentru a candida la functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii potrivit art. 10 alin. (5) ori, dupa caz, alcatuieste si transmite Consiliului Superior al Magistraturii lista cuprinzand candidatii inscrisi in ordinea descrescatoare a voturilor obtinute in adunarile generale prevazute la art. 8 alin. (3) si la art. 13 alin. (2) - (4).
(2) Pentru indeplinirea atributiilor prevazute la alin. (1), judecatorul sau procurorul care a prezidat adunarea generala este ajutat de 2 judecatori sau, dupa caz, de 2 procurori, desemnati de adunarile generale, dintre judecatorii sau procurorii care nu si-au depus candidaturile.

Art. 16
(1) Consiliul Superior al Magistraturii centralizeaza rezultatele votului din circumscriptiile tuturor curtilor de apel si ale parchetelor de pe langa acestea.
(2) Sunt alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii:
a) 3 judecatori de la curtile de apel, care au obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national;
b) 2 judecatori de la tribunale si tribunalele specializate, care au obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national;
c) 2 judecatori de la judecatorii, care au obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national;
d) 1 procuror de la parchetele de pe langa curtile de apel, care a obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national;
e) 2 procurori de la parchetele de pe langa tribunale si tribunalele specializate care au obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national;
f) 1 procuror de la parchetele de pe langa judecatorii, care a obtinut numarul cel mai mare de voturi la nivel national.
(3) Dispozitiile art. 8 alin. (4) se aplica in mod corespunzator.

Art. 17
(1) Consiliul Superior al Magistraturii verifica legalitatea procedurilor de desemnare si de alegere, din oficiu sau la sesizarea oricarui judecator sau procuror.
(2) In vederea formularii sesizarii, judecatorii si procurorii au dreptul sa verifice procesele-verbale cu privire la desfasurarea procedurilor prevazute la alin. (1) si rezultatul acestora, precum si buletinele de vot.
(3) Contestatiile referitoare la legalitatea procedurilor de desemnare si de alegere pot fi depuse la sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 15 zile de la data la care s-a stabilit rezultatul votului.
(4) Contestatiile se solutioneaza de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 5 zile de la data sesizarii. Solutia motivata a contestatiei se comunica persoanelor care au facut sesizarea.
(5) In cazul in care se constata incalcari ale legii in procedurile de desemnare si de alegere, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune masurile necesare pentru inlaturarea acestora, inclusiv repetarea alegerilor, numai la instantele sau parchetele la care incalcarea legii a avut drept consecinta influentarea rezultatului alegerilor.
(6) Dispozitiile art. 7 alin. (9) se aplica in mod corespunzator.

Art. 18
(1) Consiliul Superior al Magistraturii alcatuieste lista finala cuprinzand magistratii alesi potrivit prevederilor art. 8 alin. (3) si art. 16 alin. (2) si o transmite Biroului permanent al Senatului.
(2) Inainte de transmiterea listei catre Biroul permanent al Senatului:
a) Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verifica si comunica, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, daca judecatorii si procurorii alesi au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau au colaborat cu acestea;
b) Consiliul Suprem de Aparare a Tarii verifica si comunica Consiliului Superior al Magistraturii rezultatul verificarilor privind calitatea de ofiter acoperit, colaborator sau informator al serviciilor de informatii a judecatorilor si procurorilor alesi, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii.
(3) Biroul permanent al Senatului inainteaza lista prevazuta la alin. (1) Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, pentru intocmirea unui raport.
(4) Senatul, in prezenta majoritatii membrilor sai, pe baza raportului Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari, valideaza lista cuprinzand magistratii alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Art. 19
(1) In vederea alegerii celor 2 reprezentanti ai societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, organizatiile profesionale ale juristilor, consiliile profesionale ale facultatilor de drept acreditate, asociatiile si fundatiile care au ca obiectiv apararea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului cate un candidat.
(2) Pot fi alesi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii reprezentanti ai societatii civile care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt specialisti in domeniul dreptului, cu o vechime de cel putin 7 ani intr-o profesie juridica sau in invatamantul juridic superior;
b) se bucura de inalta reputatie profesionala si morala;
c) nu au facut parte din serviciile de informatii inainte sau dupa anul 1990, nu au colaborat in niciun fel cu acestea si nu au un interes personal care influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege. Acestia depun o declaratie autentica in sensul ca nu au fost lucratori operativi si nu au colaborat, in niciun fel, cu oricare serviciu de informatii, inainte sau dupa anul 1990;
d) nu au calitatea de membru al unui partid politic si nu au indeplinit in ultimii 5 ani functii de demnitate publica.
(3) Propunerile de candidaturi se depun la Biroul permanent al Senatului, intre a 90-a zi si a 60-a zi inainte de expirarea mandatului membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, insotite de hotararea judecatoreasca sau, dupa caz, actul normativ de infiintare, de actul constitutiv si statutul persoanelor juridice prevazute la alin. (1), precum si de cazierul fiscal al acestora.
(4) Perioada in care se depun propunerile de candidaturi se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, si pe pagina de Internet a Consiliului Superior al Magistraturii, cu 30 de zile inainte de inceperea curgerii termenului prevazut la alin. (3).
(5) Candidatii propusi vor prezenta Senatului documentele prevazute la art. 7 alin. (4), precum si cazierul judiciar.
(6) Lista candidatilor si documentele prevazute la art. 7 alin. (4) se afiseaza pe paginile de internet ale Senatului si Consiliului Superior al Magistraturii, in termen de 5 zile de la expirarea perioadei de depunere a acestora.

Art. 20
(1) Senatul alege, dintre candidatii prevazuti la art. 19, cei 2 reprezentanti ai societatii civile, potrivit procedurii prevazute in regulamentul acestei Camere.
(2) Dispozitiile art. 18 alin. (2) se aplica in mod corespunzator.

Art. 21
Hotararile Senatului privind validarea si alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

>>REVINO LA CUPRINSUL Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii!<<


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 23 Ianuarie 2022
Votati articolul "Capitolul II - Organizarea Consiliului Superior al Magistraturii - Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!

Modificarile din

Contractele Civile si Actele Comerciale

se aplica deja!

Descarcati GRATUIT Raportul Special

"7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016