MAI confirma fapta ca cea mai mare amenda rutiera data vreodata in Romania a fost incasata de un sucevean. Suplimentar, permisul acestuia a fost suspendat pana in 2024 si-a fost deja trimis in judecata.
Doi agenti ai Politiei Rutiere sucevene au aplicat cea mai mare amenda rutiera data vreodata in Romania: 20.880 lei. Suma aceasta i-a fost imputata unui tanar sofer de 20 de ani din Siret.
Soferul masinii a refuzat sa opreasca la semnalele angajatilor MAI, asadar acesta a fost urmarit pana a putut fi imobilizat.
Politistii l-au gasit vinovat pentru comiterea a numai putin de 16 nereguli, in timp ce il urmareau.
"Nu este nici o greseala, abaterile constand in viteza excesiva (mult peste 100 de km/h in localitate), neoprire la semnal sau deplasare pe contrasens, fiind inregistrate la ore diferite si la indicatori, kilometri diferiti, astfel ca au fost cumulate", transmite MAI despre amenda record.
In plus, tanarul din Siret a fost trimis in judecata pentru distrugere pentru ca in timpul urmaririi a lovit o masina de politie.
"Va rugam sa conduceti prudent, pentru a nu va pune viata in pericol... atat pe a dumneavoastra, dar si pe a celorlalti participanti la trafic", a mai adaugat MAI.
Odata cu aplicarea Legii nr. 203/2018, ne reamintim faptul
amenda incasata de acest sucevean poate fi platita in termen de 15 zile (consecutive, nu lucratoare) la jumatate din valoarea ei, adica 10.440 lei.
"Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul si codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea imprejurarilor care pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ; termenul de exercitare a caii de atac si instanta la care se depune plangerea", este specificat in actul normativ care a modificat OG nr. 2/2001, Ordonanta cu care se completeaza
Codul rutier in vigoare.