Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, ca nu exista incompatibilitate intre functia de deputat si cea de rector, urmand sa trimita acest punct de vedere Biroului permanent. Decizia a fost luata cu 11 voturi in favoarea acestui punct de vedere, 9 impotriva si o abtinere exprimata de deputatul UDMR Marton Arpad.
Potrivit Agerpres, presedintele comisiei, Daniel Buda, a incercat sa supuna la vot inaintarea catre Biroul permanent a unui punct de vedere in care sa se constate ca deputatii care sunt si rectori se afla in situatie de incompatibilitate, argumentand ca exista riscul ca acestia sa fie declarati incompatibili pe durata mandatului in contextul adoptarii noii Legi a educatiei ce stipuleaza ca parlamentarii nu pot fi si rectori.
In cele din urma, Comisia juridica a decis sa transmita Biroului permanent un punct de vedere in care se precizeaza ca nu exista incompatibilitate intre functia de deputat si cea de rector.
Unii membri ai comisiei au argumentat ca deputatii care detin si functia de rector nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul in care au fost alesi legislatia nu interzicea cumulul de functii.
Deputatii Florian Popa (PSD) si Iosif Dragulescu (PDL) au cerut conducerii Camerei sa precizeze daca se afla in incompatibilitate cu functia de rector, a scris Hotnews.ro. Popa este rector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", iar Dragulescu al Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<