Directia de Probatiune din Ministerul Justitiei, reprezentata de Iuliana Carbunaru si directia omoloaga din Ministerul de Justitie al Republicii Moldova, reprezentata de Igor Cepraga au incheiat marti, 14 iunie 2011, la Iasi, un protocol de colaborare intre cele doua structuri.
Formalizarea cooperarii dintre cele doua sisteme de probatiune include intr-un cadru bine definit actiunile ce urmeaza a fi derulate in comun in urmatorii doi ani si identificarea modalitatilor concrete pentru transferul expertizei in domeniul vizat.
Protocolul de colaborare incheiat astazi promoveaza colaborarea directa dintre cele doua sisteme de probatiune pe teme de interes reciproc: schimbul de experienta practica intre cele doua structuri, pregatirea comuna a personalului de probatiune, sprijin pentru imbunatatirea cadrului legislativ, cooperarea in procesul de supraveghere a persoanelor condamnate cu sanctiuni neprivative de libertate.
Intensificarea colaborarii dintre sistemele de probatiune din Romania si Republica Moldova se inscrie intre actiunile prioritare cuprinse in Acordul de cooperare dintre Ministerul Justitiei din Romania si Ministerul Justitiei al Republicii Moldova incheiat la Bucuresti la 20 mai 2010.
Evenimentul a fost gazduit de Prefectura Judetului Iasi si a avut loc in prezenta Prefectului judetului Iasi, Dragomir-Sava Tomaseschi, a Consulului general al Republicii Moldova la Iasi, Cezara Ghetu, precum si a reprezentantilor Tribunalului Iasi si ai serviciilor de probatiune din zona Moldovei.
Reamintim, de asemenea, ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, urmeaza sa primeasca, la data de 21 iunie 2011, vizita omologului sau din Republica Moldova, Oleg Efrim.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<