Senatorii au adoptat un amendament al presedintelui Comisiei pentru invatamant prin care se stabileste ca personalul didactic poate declara greva cu conditia de a asigura desfasurarea continua a proceselor de evaluare nationala din ultima clasa de gimnaziu, respectiv a examenului national de Bacalaureat, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei.
Potrivit Mediafax, amendamentul a fost insusit de Comisia pentru munca a Senatului, sesizata in fond, care a recomandat plenului adoptarea initiativei legislative.
In varianta initiala, propunerea legislativa propunea completarea Legii 168/1999 privind solutionarea conflictelor de munca cu prevederera potrivit careia personalul didactic poate declara greva cu conditia de a asigura desfasurarea continua a proceselor de evaluare nationala din ultima clasa de gimnaziu, respectiv a examenului national de bacalaureat, conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei.
Actul normativ, care a fost adoptat de Senat in calitate de prima Camera sesizata, a fost elaborat de un grup de senatorii PDL, printre care Mircea Andrei, Petru Basa, Vasile Blaga, Mircea Cinteza, Constantin Dumitru, Radu F. Alexandru, Alexandru Peres, Mihail Hardau, Cristian Radulescu si Iulian Urban.
Sursa citata a precizat ca Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, vicepresedinte al Comisiei pentru invatamant, a sustinut ca nu trebuie sa li se ia profesorilor dreptul de protesta si ca solutia pentru evitarea unor astfel de situatii este de competenta celor care administreaza sistemul, care trebuie sa faca tot ce trebuie pentru ca sa evite eventuale proteste.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<