Alegerile interne ale PNL care l-au propulsat pe Florin Citu in functia de presedinte al liberalilor sunt acum umbrite de acuzatii de frauda. Gheorghe Flutur, spre exemplu, a primit 1674 de voturi pentru a deveni vicepresedinte, in timp ce in sala erau doar 1200 de delagati cu drept de vot.
Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a anuntat prin intermediul unei retele de socializare ca la congresul PNL au fost prezenti 1200 de delegati cu drept de vot. Candidat la functia de vicepresedinte al PNL, seful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a obtinut 1674 de voturi si, in plus, a fost membru al comisiei de numarare a voturilor.
Acuzatiile de frauda, insa, nu-l privesc doar pe Gheorghe Flutur. Se pare ca Iulian Dumitrescu si Lucian Bode, la randul lor, au obtinut peste 1550 de voturi fiecare pentru a face parte din echipa executiva a PNL. Singurul care a obtinut un numar de sufragii care se incadreaza in limitele numarului de delegati prezenti este Rares Bogdan - 1107.
"Am vazut minunea ca aproximativ 1.200 de votanti sa furnizeze fix 1.842 de voturi. Evident, faptul ca un candidat la functia de vicepresedinte a facut parte si din echipa de numarare a voturilor este tot o minune. Cum zicea Iosif Vissarionovici, nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Dictatorul a murit in 1953, dictonul a ramas, ca de-aia e dicton. Dar sa trecem, ca toate trec in viata. Importante nu sunt functiile pe care le detii, important este cum le folosesti pentru a lasa ceva bun in urma ta", a spus presedintele PNL Brasov, Adrian Vestea.
Ramane de vazut daca va fi pornita o ancheta de la aceste marturisiri lansate in spatiul public. Pana atunci, insa, exista urmatoarele pedepse penale care s-ar putea aplica:
- art. 387 din Codul penal pentru frauda la vot care poate fi facuta prin: introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator, prin utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals si prin utilizarea unui buletin de vot fals;
- art. 389 din Codul penal pentru violarea confidentialitatii votului;
- art. 390 din Codul penal pentru nerespectarea regimului urnei de vot;
- art. 391 din Codul penal pentru falsificarea documentelor si evidentelor electorale.
In functie de posibile descoperiri realizate in cadrul unei anchete oficiale, se poate pedepsi chiar si tiparirea fara drept de buletine de vot.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Printr-o decizie interna, conducatorul unitatii a suspendat unilateral o serie de clauze din contractul colectiv de munca la nivel de unitate pe motiv ca acestea nu sunt economicoase. Este vorba de clauzele care prevad ca liderii de sindicat care sunt scosi din productie, acestia avand avantaje foarte mari si produc prejudicii societatii. Este posibila o anulare in instanta a deciziei respective?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Suntem un SRL cu activitati in domeniul constructiilor si urmeaza sa executam un proiect in Germania. Ce trebuie sa facem daca dorim sa angajam o persoana cu dubla cetatenie romana/germana, cu domiciliul si in Germania si in Romania, pentru a participa la proiect pe postul de translator. Cum platim salariatul daca acesta doreste plata contributiilor in Germania, avand in vedere faptul ca are o vechime in munca de peste 20 de ani in...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca am 2 concedii medicale care se suprapun, primul in intervalul 01-07.10.2024 iar cel de-al doilea 05-12.10.2024, pe primul il iau in calcul pe tot intervalul 01-07.10, iar pe al doilea il iau in calcul pentru intervalul 08-12.10? Sau cum anume procedez in cazul a doua concedii medicale care se suprapun? Apoi la rubrica " Observatii" celui de-al doilea, scriu ca Medicalul se suprapune cu primul medical seria, nr? Cum le declara in D 112?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<