14. Propunerea legislativa pentru modificarea Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004.
15. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art. 26 alin. (2) din Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
16. Propunerea legislativa privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei.
17. Propunerea legislativa pentru modificarea art. 97 din Legea nr. 267/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
18. Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare.
19. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali.
20. Propunerea legislativa pentru completarea anexei la Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul.
Pentru urmatoarele initiative legislative, cu caracter organic, care au fost dezbatute, s-a hotarat ca votul final sa fie acordat intr-o sedinta viitoare, in sectiunea de vot pe legile organice:
• Propunerea legislativa pentru completarea Legii nr. 33, din 27 mai 1994, privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica;
• Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea functiilor si demnitarilor publici, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea si functionarea ANI precum si completarea altor acte normative.
Nu au intrunit numarul necesar de voturi nici pentru aprobare, nici pentru respingere, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, care vor intra in dezbaterea Camerei Deputatilor ca urmare a expirarii termenului de adoptare tacita. Nu a intrunit numarul necesar de voturi in nici una dintre etapele procedurale de vot, nici Proiectul de lege privind calitatea aerului inconjurator, acesta urmand sa fie repus pe ordinea de zi.
Click aici pentru prima parte a articolului >>>
Click aici pentru a III-a parte a articolului >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<