14. Propunerea legislativa pentru modificarea Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004.
15. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art. 26 alin. (2) din Legea nr. 18/1991 privind fondul funciar, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
16. Propunerea legislativa privind introducerea cotei obligatorii de reprezentare politica a femeilor in Parlamentul Romaniei.
17. Propunerea legislativa pentru modificarea art. 97 din Legea nr. 267/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
18. Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal al Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare.
19. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali.
20. Propunerea legislativa pentru completarea anexei la Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul.
Pentru urmatoarele initiative legislative, cu caracter organic, care au fost dezbatute, s-a hotarat ca votul final sa fie acordat intr-o sedinta viitoare, in sectiunea de vot pe legile organice:
• Propunerea legislativa pentru completarea Legii nr. 33, din 27 mai 1994, privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica;
• Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea functiilor si demnitarilor publici, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea si functionarea ANI precum si completarea altor acte normative.
Nu au intrunit numarul necesar de voturi nici pentru aprobare, nici pentru respingere, Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 108/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, care vor intra in dezbaterea Camerei Deputatilor ca urmare a expirarii termenului de adoptare tacita. Nu a intrunit numarul necesar de voturi in nici una dintre etapele procedurale de vot, nici Proiectul de lege privind calitatea aerului inconjurator, acesta urmand sa fie repus pe ordinea de zi.
Click aici pentru prima parte a articolului >>>
Click aici pentru a III-a parte a articolului >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<