Camera Deputatilor dezbate o propunere legislativa, inaintata de reprezentantii fostului grup PSD-PC, de completare a art. 9 din Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali.
„Prezenta propunere legislativa are ca obiect de reglementare completarea alin. (2) al art. 9 din Legea nr. 393/2004 cu o noua ipoteza normativa pentru situatia incetarii de drept a mandatului de consilier local sau de consilier judetean, respectiv cea a suspendarii din calitatea de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales, pana la indeplinirea termenului in care hotararea consiliului prin care s-a constatat incetarea de drept a mandatului poate fi atacata de consilierul in cauza.
Astfel, consideram ca prin includerea acestei noi ipoteze legislative sunt acoperite, practic, toate situatiile in care mandatul consilierului local sau, dupa caz, judetean, trebuie sa inceteze de drept”, au explicat initiatorii.
1. La alineatul (2), dupa litera h1 se introduce o noua litera, h2, cu urmatorul cuprins:
„h2) suspendarea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales, pana la indeplinirea termenului prevazut de art. 9 alin (4).”
2. Alineatul (2.1) va avea urmatorul cuprins:
„(2.1) Cazul prevazut la alin. (2) h.1) si h.2) se aplica si viceprimarului”
3. Alineatul (4) va avea urmatorul cuprins:
„(4) In cazurile prevazute la alin. (2) lit. c)-e) si h.2) hotararea consiliului poate fi atacata de consilier, la instanta de contencios administrativ, in termen de 10 zile de la comunicare. Instanta se va pronunta in termen de cel mult 30 de zile. In acest caz, procedura prealabila nu se mai efectueaza, iar hotararea primei instante este definitiva si irevocabila”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<