Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a amanat pana dupa 30 septembrie discutarea proiectului privind revizuirea Constitutiei pentru a fi analizate amendamentele care vor fi depuse pentru acest act normativ.
"In ceea ce priveste proiectul de revizuire a Constitutiei, s-a amanat pentru ca in perioada 1 septembrie - 30 septembrie grupurile parlamentare sa poata depune amendamente", a declarat, luni, deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedinte al Comisiei Juridice.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a hotarat in data de 27 iunie ca, incepand cu 1 septembrie, Comisia juridica sa finalizeze in termen de 60 de zile raportul asupra proiectului privind revizuirea Constitutiei.
"S-a stabilit ca actul normativ respectiv sa urmeze procedura obisnuita. S-a luat in calcul un termen de 60 de zile - fiind un act juridic complex, termen care incepe sa curga de la 1 septembrie, urmand ca in aceasta perioada Comisia juridica, ce a fost sesizata, sa intocmeasca raportul", declara atunci vicepresedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL).
Despre sansele ca revizuirea Constitutiei sa aiba loc in aceasta legislatura, senatorul PDL Mircea Banias afirma ca sunt destul de reduse. „Greu. Ştiti bine ca revizuirea Constitutiei se face cu votul a doua treimi din membrii Parlamentului. Ori la cum decurge dialogul dintre putere si opozitie in acest moment ma indoiesc ca vor fi negociate acele solutii care sa fie aprobate de doua treimi din actualii parlamentari", a declarat senatorul constantean.
Fostul lider al democrat-liberalilor de la malul marii sustine ca fiecare formatiune politica isi vrea aprobat propriul proiect de schimbare a legii fundamentale. „Cred ca fiecare are propria viziune in legatura cu revizuirea si atunci va fi greu sa se gaseasca un punct comun", a mai spus Banias.
Nici parlamentarii constanteni aflati in partidele din opozitie nu cred ca o eventuala revizuire a Constitutiei ar reusi sa intruneasca votul necesar pentru adoptare. Senatorul PNL Puiu Hasotti este de parere ca totul este cauzat de lipsa unui dialog intre opozitie si PDL. „Revizuirea Constitutiei pana la alegerile locale sau alegerile generale nu este posibila in opinia mea", este categoric liderul senatorilor liberali.
„Nu este posibila nici din punct de vedere tehnic, si nici din punct de vedere politic atata vreme cat PDL-ul doreste sa conduca Romania in maniera in care o conduce, atata vreme cat presedintele Basescu se comporta politic cum se comporta, nu poate fi nici un fel de colaborare intre putere si opozitie", a explicat Hasotti. Nici social-democratii nu cred ca revizuirea Constitutiei va putea fi facuta in acest mandat.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<