Deputatii dezbat un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar.
Art. I – Legea Legii nr. 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 441 din 30 iunie 2010, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1, dupa alineatul (2) se introduc trei alineate noi, alin. (3) – (5), cu urmatorul cuprins:
„(3) Sumele rezultate prin reducere cu 25%, potrivit. alin. (1), utilizate pentru refinantarea datoriei publice si finantarea deficitului bugetului de stat incepand cu data de 1 iulie 2010, fac obiectul unei emisiuni de obligatiuni de stat, cu maturitate de 3 ani si cu o rata a dobanzii anuale egala cu rata medie a dobanzii pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara si stabilita de catre BNR pentru anul precedent emisiunii de obligatiuni.
(4) Obligatiunile de stat se distribuie gratuit personalului platit din fonduri publice ale carui venituri lunare brute s-au diminuat, potrivit alin. (1), cu 25% si nu se instraineaza decat, in caz de deces, mostenitorilor legali.
(5) Valoarea nominala individuala a unei obligatiuni de stat este de 100 de lei”.
2. La articolul 2, dupa alineatul (4) se introduce un alineat nou, alin. (5) cu urmatorul cuprins:
„(5) Sumelor rezultate din reducerile reglementate potrivit alin. (1), literele a), b) si c) si alin. (4) li se aplica prevederile art. 1 alin. (3) – (5).”
3. Dupa articolul 16 se introduc cinci noi articole, art. 17-21, cu urmatorul cuprins:
„Art. 17 – (1) Numarul obligatiunilor de stat care se distribuie potrivit art. 1 alin. (3) – (5) se stabileste pentru sumele de bani ce au facut obiectul reducerilor in perioada 1 iulie – 31 cedembrie 2010 si se omit in forma materializata, ca inscris imprimat cu regim special, calculate ca multimplu de 100 de lei”.
Cititi aici tot
continutul proiectului de lege.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<