Guvernul a asigurat Fondul Monetar International ca pana la finele lunii decembrie va inainta Parlamentului un nou proiect care sa reglementeze procedura insolventei, cu prevederi mai clare care sa sprijine salvarea din timp a afacerilor viabile si sa asigure “iesirea rapida” a firmelor neviabile.
Asigurarea a fost inclusa in scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) in negocierile din aceasta luna.
“Dupa ce ordonanta de urgenta privind Codul insolventei a fost decisa de Curte ca fiind neconstitutionala, ne vom consulta cu toate partile implicate relevante asupra revizuirii proiectului. Vom prezenta Parlamentului o lege pana la sfarsitul lunii decembrie 2013, vizand o mai buna sustinere pentru salvarea din timp a firmelor viabile si iesirea rapida a celor non-viabile”, se arata in documentul citat de Mediafax.
Guvernul asigura ca noul text va fi elaborat in consultare cu staff-ul FMI si se va baza pe recomandarile acestora, cel putin in ceea ce priveste procedurile premergatoare insolventei, votul creditorilor, finantarile prioritare, rangul creantelor si cerintele de notificare.
Prin Codul Insolventei, Guvernul a abrogat vechea Lege 85/2006 privind procedura insolventei si a decis ca noile prevederi cuprinse in Cod vor fi aplicate din 25 octombrie inclusiv procedurilor de prevenire a insolventei si de insolventa aflate in derulare.
Sursa
Wall-Street.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<