Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul European nu poate accepta presiunea pusa de Guvernul Romaniei pe Consiliul UE

A treia runda de negocieri pentru numirea procurorului sef al EPPO a esuat. Consiliul UE (condus de Romania) il sustine in continuare pe candidatul francez, Francois Bohnert, in timp ce Parlamentul European merge cu varianta Kovesi. Conform declaratiilor date de parti, exista sansa ca numirea primului procuror sef al EPPO sa se faca dupa alegerile europarlamentare. Acest lucru poate insemna si cateva luni de intarziere.

Sefa Comisiei de Buget a Parlamentului European, Ingeborg Grable, a spus dupa terminarea negocierilor ca "spre deosebire de Consiliul UE, Parlamentul European a sustinut audiere corecte pentru toti cei trei candidati selectati pe lista scurta. Dna. Kovesi este de departe cea mai potrivita pentru acest post. Nu putem accepta faptul ca presiunea Guvernului Romaniei se resimte asupra Consiliului si acestia sprijina un candidat mai slab. In plus, nu putem intelege cum Romania nu isi doreste ca cineva din tara lor sa ocupe o functie cheie in aparatul blocului comunitar european". Ingeborg Grable apartine grupului PPE si este din Germania. 

Echipa de negociere a Consiliului isi exprima regretul, intr-un comunicat dat publicitatii joi seara, ca nu se fac progrese suplimentare in privinta desemnarii primului procuror sef al UE.

Consiliul considera ca pentru acest post este nevoie de un profesionist cu experienta, independent, care sa poata sa puna in functiune institutia inca de la inceput si precizeaza ca misiunea primului procuror sef al UE pe parcursul celor 7 ani de mandat va consta, in special, in construirea structurii administrative si operationale a institutiei si in stabilirea unor bune relatii de lucru cu autoritatile judiciare nationale.

Echipa de negociere a Consiliului reitereaza faptul ca, desi recunoaste valoarea celor trei candidati selectati, candidatul preferat al Consiliului pentru aceasta functie este Francois Bohnert. Echipa de negociere precizeaza ca a informat periodic Consiliul (la nivelul COREPER) cu privire la negocieri, pentru confirmarea acestui mandat.

Negociatorii Consiliului si-au exprimat deschiderea pentru o noua reuniune saptamana viitoare, la o data care urmeaza sa fie stabilita. In cazul in care negocierile nu vor fi incheiate saptamana viitoare, probabil ca acestea vor fi reluate odata ce noul Parlament este instalat, se mai arata in comunicat.


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Parlamentul European nu poate accepta presiunea pusa de Guvernul Romaniei pe Consiliul UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI