Social-democratul Paul Stanescu, care a fost propus pentru functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii, a precizat, luni, la comisiile de specialitate din Parlament, ca sustine ca un functionar public acuzat de coruptie sa nu fie dat afara. Acesta contrazice astfel decizia luata recent de CCR.
„Sustin lucrul asta cu functionarul public, indiferent de ce e acuzat, pentru ca e vorba de viata unui om. Daca e acuzat de coruptie, poate fi transferat la alt loc de munca, dar un proces poate dura cativa ani si daca la final se decide ca e nevinovat? El are familie, copii, cu ce ii intretine?”, a spus Stanescu, citat de mediafax.ro.
„Din punct de vedere uman, cum sa spui de un om care e doar acuzat sa-i spui pleci acasa, nu mai ai servicu, salariu, nimic? El nu mai are familie? Eu sustin ca se poate, ai posibilitatea, ca ordonator de credite, sa-l duci la alta directie, alt loc de munca, nu sa-l lasi fara loc de munca”, a mai adaugat Stanescu.
La precizarea senatorului USR Florina Presada, ca prin aceasta pozitie contrazice decizia luata de CCR, Paul Stanescu a raspuns: „E punctul meu de vedere”.
CCR (Curtea Constitutionala a Romaniei) a reluat pe data de 23 ianuarie 2018, dezbaterea legata de sesizarea presedintelui Klaus Iohannis referitoare la legea care mentine abrogarea suspendarii functionarilor publici trimisi in judecata.
Plenul CCR a admis, cu unanimitate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Klaus Iohannis si a constatat ca dispozitiile art.I pct.14, 18 si 22 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici sunt neconstitutionale.
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Cartea verde a contabilitatii
“… posibilitatea lasata acestor persoane de a continua sa exercite prerogativele de functionari publici, cu toate drepturile si responsabilitatile pe care exercitiul autoritatii de stat le implica, in conditiile in care s-ar afecta activitatea si imaginea publica a autoritatii, contravine principiului statului drept si principiului suprematiei Constitutiei si al obligativitatii respectarii legilor.”
Pe de alta parte, CCR a respins, cu majoritate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedinte cu privire la dispozitiile art.I pct.27 din Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici, constatand ca sunt constitutionale in raport de criticile formulate.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri