Membrii Consiliului National al Audiovizualului au respins joi proiectul de instructiune privind reflectarea pe posturile de radio si de televiziune a referendumului privind demiterea presedintelui Romaniei.
Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a explicat ca proiectul ar fi completat decizia referitoare la reflectarea pe posturile de radio si de televiziune a referendumului adoptata de CNA pe 17 iulie.
Proiectul de instructiune prevedea ca in campania electorala se va tine cont de punctele de vedere exprimate pro si contra demiterii presedintelui si o precizare potrivit careia sondajele de opinie ar fi putut fi difuzate in audiovizual pana pe 28 iulie, ora 7,00.
Potrivit lui Rasvan Popescu, instructiunile ar fi raspuns intrebarilor adresate in urma cu o saptamana printr-o scrisoare de sase parlamentari din comisia speciala pentru impartirea timpilor de antena in campania electorala a referendumului privind demiterea presedintelui.
Membrii CNA Narcisa Iorga si Gelu Trandafir si vicepresedintele Consiliului, Ioan Onisei, au sustinut ca instructiunile sunt "inutile" cu 9 zile inainte de terminarea campaniei electorale.
Pe de alta parte, Christian Mititelu si-a exprimat nemultumirea ca "mai multi membri CNA au lucrat la proiectul de instructiune dupa care s-au dezis de aceasta".
Presedintele CNA a afirmat ca va prezenta comisiei parlamentare pentru timpii de antena cele intamplate in sedinta de joi, respingand propunerea de a raspunde in scris dupa o saptamana celor sase parlamentari semnatari ai scrisorii adresate CNA.
In favoarea instructiunilor au votat patru membri CNA si impotriva alti patru membri. O decizie favorabila trebuie adoptata cu minim sase voturi favorabile.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<