Membrii Consiliului National al Audiovizualului au respins joi proiectul de instructiune privind reflectarea pe posturile de radio si de televiziune a referendumului privind demiterea presedintelui Romaniei.
Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a explicat ca proiectul ar fi completat decizia referitoare la reflectarea pe posturile de radio si de televiziune a referendumului adoptata de CNA pe 17 iulie.
Proiectul de instructiune prevedea ca in campania electorala se va tine cont de punctele de vedere exprimate pro si contra demiterii presedintelui si o precizare potrivit careia sondajele de opinie ar fi putut fi difuzate in audiovizual pana pe 28 iulie, ora 7,00.
Potrivit lui Rasvan Popescu, instructiunile ar fi raspuns intrebarilor adresate in urma cu o saptamana printr-o scrisoare de sase parlamentari din comisia speciala pentru impartirea timpilor de antena in campania electorala a referendumului privind demiterea presedintelui.
Membrii CNA Narcisa Iorga si Gelu Trandafir si vicepresedintele Consiliului, Ioan Onisei, au sustinut ca instructiunile sunt "inutile" cu 9 zile inainte de terminarea campaniei electorale.
Pe de alta parte, Christian Mititelu si-a exprimat nemultumirea ca "mai multi membri CNA au lucrat la proiectul de instructiune dupa care s-au dezis de aceasta".
Presedintele CNA a afirmat ca va prezenta comisiei parlamentare pentru timpii de antena cele intamplate in sedinta de joi, respingand propunerea de a raspunde in scris dupa o saptamana celor sase parlamentari semnatari ai scrisorii adresate CNA.
In favoarea instructiunilor au votat patru membri CNA si impotriva alti patru membri. O decizie favorabila trebuie adoptata cu minim sase voturi favorabile.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<