Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene a fost dat publicitatii anuntul cu privire la decizia de a se supune consultarii publice a documentelor necesare in vederea lansarii unui apel de proiecte care sa ajute la prevenirea si combaterea violentei in familie si a traficului de persoane.
“Acest apel de proiecte va fi un nou exemplu ca fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pot fi folosite spre binele intregii societati, cu impact semnificativ pentru imbunatatirea vietii romanilor. Prevenirea si combaterea violentei in familie este o prioritate in promovarea modelelor relationale bazate pe egalitatea de gen. La fel, societatea romaneasca are nevoie de solutii si mecanisme eficiente pentru a combate traficul de persoane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform MFE.
"Implementarea Strategiei nationale pentru prevenirea si combaterea si fenomenului violentei in familie pentru perioada 2013-2017, aprobata prin HG nr. 1.156/2012, necesita crearea unor mecanisme adecvate de informare, identificare, raportare si asigurare a unui sprijin adecvat victimelor violentei domestice." se precizeaza in cadrul comunicatului Ministerului Fondurilor Europene.
Care sunt participantii la grupul tinta eligibil pentru aceste proiecte:
• Victime ale traficului de persoane;
• Alte grupuri vulnerabile, inclusiv victime ale violentei domestice;
• Personalul autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv conducerea acestora;
• Experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime ale violentei domestice, respectiv ale traficului de persoane;
• Voluntari implicati in activitati de sprijin destinate grupurilor vulnerabile.
Apartenenta la grupul tinta se poate dovedi inclusiv prin intermediul unei declaratii pe proprie raspundere din partea persoanei in cauza.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne clarificati aspectele ce tin de durata contractului de munca cu timp partial in cazul cumului de functii. Avem un angajat cu CIM norma intreaga - 8 ore si se doreste incheierea unui CIM cu timp partial pe o alta functie. Ne interesaza durata zilnica a timpului de munca pentru cel de al doilea CIM.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Se poate intocmi un CIM in care sa fie facuta mentiunea ca angajatul isi desfasoara activitatea atat de la biroul angajatorului cat si de la distanta? Fara a se specifica nimic altceva? Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui corectat contractul atasat, din toate punctele de vedere, pentru a fi conform cu legislatia in vigoare. Va rog totodata sa argumentati si cu baza legala.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca un angajat nu este considerat apt dpdv medical de catre medicul de medicina muncii in urma controlului periodic, care sunt pasii de urmat? in baza carui art. din Codul muncii ii putem desface CIM-ul? Suntem obligati sa-i oferim alte posturi pentru care ar putea fi apt dpdv medical?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<