Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene a fost dat publicitatii anuntul cu privire la decizia de a se supune consultarii publice a documentelor necesare in vederea lansarii unui apel de proiecte care sa ajute la prevenirea si combaterea violentei in familie si a traficului de persoane.
“Acest apel de proiecte va fi un nou exemplu ca fondurile europene alocate Romaniei prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pot fi folosite spre binele intregii societati, cu impact semnificativ pentru imbunatatirea vietii romanilor. Prevenirea si combaterea violentei in familie este o prioritate in promovarea modelelor relationale bazate pe egalitatea de gen. La fel, societatea romaneasca are nevoie de solutii si mecanisme eficiente pentru a combate traficul de persoane”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform MFE.
"Implementarea Strategiei nationale pentru prevenirea si combaterea si fenomenului violentei in familie pentru perioada 2013-2017, aprobata prin HG nr. 1.156/2012, necesita crearea unor mecanisme adecvate de informare, identificare, raportare si asigurare a unui sprijin adecvat victimelor violentei domestice." se precizeaza in cadrul comunicatului Ministerului Fondurilor Europene.
Care sunt participantii la grupul tinta eligibil pentru aceste proiecte:
• Victime ale traficului de persoane;
• Alte grupuri vulnerabile, inclusiv victime ale violentei domestice;
• Personalul autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv conducerea acestora;
• Experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime ale violentei domestice, respectiv ale traficului de persoane;
• Voluntari implicati in activitati de sprijin destinate grupurilor vulnerabile.
Apartenenta la grupul tinta se poate dovedi inclusiv prin intermediul unei declaratii pe proprie raspundere din partea persoanei in cauza.
Sursa: Ministerul Fondurilor Europene
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Legea nr.187/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.precizeaza la art.II. urmatoarele: 3 Angajatorii pot acorda suplimentar, in luna iulie 2022, tichete de masa avand valoarea corespunzatoare diferentei dintre valoarea stabilita la art. I pct. 1 din prezenta lege, de pana la 30 lei/tichet de masa/zi, si valoarea acordata in luna iunie 2022 corespunzator zilelor lucrate in aceasta luna. La sfarsitul lunii iunie 2022 se vor acorda tichete de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Cum pontam salariatii care au program de lucru de la 08,00 pana la 16,30 de luni pana joi, iar vineri de la 08,00 pana la 14,00? Pontam 8 ore in fiecare zi a saptamanii sau pontam exact cum lucreaza? Numarul de ore pe saptamana este egal cu 40, dar in cadrul unei luni, in cazul in care pontam exact cum lucreaza, vor fi luni in care numarul orelor lucrate va fi mai mare sau mai mic decat durata normala a timpului de lucru din luna respectiva. In acest caz, platim salariul intreg ? In Revisal se...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate care are cod CAEN principal 1052: Fabricarea inghetatei, cod CAEN, stipulat in Legea 135/2022, privind majorarea salariilor la mimimul de 3000 lei, pentru industria alimentara, obtine ponderea cea mai mare a veniturilor din activitati aferente altor coduri CAEN de ex: restaurante. De altfel, exista un singur angajat care produce inghetata, 10 salariati fiind angajati la puncte de lucru care comercializeaza inghetata. Are obligatia societatea sa ofere salariatilor minimul de 3000 lei?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<