Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie organizeaza, in zilele de 16 si 17 iunie 2011, la Sibiu - in Sala de consiliu a Hotelului Libra, cea de-a doua intalnire regionala cu tema ”Unificarea practicii judiciare in materia infractiunilor de trafic de persoane si a altor infractiuni de crima organizata. Metode investigative. Aplicare si interpretare unitara in raport cu dispozitiile actuale si cele din noile coduri penal si de procedura penala”.
Evenimentul este organizat de Ministerul Public si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, in parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii si se inscrie pe linia prioritatilor stabilite pentru justitie in anul 2011. Astfel, se urmareste cresterea eficientei in combaterea infractiunilor de trafic de persoane si, in general, a infractiunilor de crima organizata savarsite prin violenta, precum si asigurarea celeritatii judecarii proceselor si a unificarii practicii judiciare, atat prin prisma dispozitiilor legale actuale, cat si in perspectiva aplicarii dispozitiilor din noile coduri penal si de procedura penala. De asemenea, vor fi aprofundate metodele si modalitatile de cooperare interinstitutionala necesare obtinerii unor rezultate pozitive in domeniile enuntate.
Vor rosti alocutiuni de deschidere doamna Laura Codruta Kovesi - Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Livia Stanciu - presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna Gabriela Scutea - Adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doamna Aida Popa - vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna Natalia Roman - presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania precum si domnul Horatius Dumbrava - presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.
La lucrari sunt invitati judecatori de la Curtile de Apel Alba Iulia, Targu-Mures, Brasov, Pitesti, procurori ai parchetelor de pe langa acestea, reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii (inclusiv ai Inspectiei Judiciare), judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Agentul Guvernamental al Curtii Europene a Drepturilor Omului, reprezentanti ai unor organizatii nonguvernamentale specializate in protectia victimelor traficului de persoane.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<