Un senator PNL de Dolj vrea sa modifice Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. “Romania are in prezent dificultati majore in politica fiscala, iar evaziunea din acest domeniu a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala, manifestandu-se in sectoare diverse ale economiei: constructii, agricultura, tutun, alcool, legume-fructe, produse energetice, servicii turism, etc. In aceste conditii, evaziunea fiscala a fost pusa in discutie in sedinta CSAT, ocazie cu care s-a stabilit un plan comun de actiune a institutiilor cu responsabilitati in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei, menit sa imbunatateasca eficienta colaborarii intre Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Finantelor Publice si Parchet”, a motivat Mario-Ovidiu Oprea.
Articol unic: Legea nr. 41/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Parta I nr. 672 din 27/07/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cu urmeaza:
„1. La articolul 2, litera d) va avea urmatorul cuprins:
Art. 2 – In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:
d) formulare tipizate utilizate in domeniul fiscal – documente legale ale caror tiparire, inscriere si numerotare se realizeaza in conditiile actelor normative in vigoare;
2. La articolul 7, alineatele (1) si (2) se modifica dupa cum urmeaza:
Art. 7 – (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi punerea in circulatie, fara, drept, a timbrelor, banderolelor sau formularelor tipizate utilizate in domeniul fiscal.
(2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 12 ani si interzicerea unor drepturi sau punerea in circulatie, cu stiinta, de timbre, banderole sau formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, falsificate”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<