Un senator PNL de Dolj vrea sa modifice Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. “Romania are in prezent dificultati majore in politica fiscala, iar evaziunea din acest domeniu a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala, manifestandu-se in sectoare diverse ale economiei: constructii, agricultura, tutun, alcool, legume-fructe, produse energetice, servicii turism, etc. In aceste conditii, evaziunea fiscala a fost pusa in discutie in sedinta CSAT, ocazie cu care s-a stabilit un plan comun de actiune a institutiilor cu responsabilitati in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei, menit sa imbunatateasca eficienta colaborarii intre Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Finantelor Publice si Parchet”, a motivat Mario-Ovidiu Oprea.
Articol unic: Legea nr. 41/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Parta I nr. 672 din 27/07/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cu urmeaza:
„1. La articolul 2, litera d) va avea urmatorul cuprins:
Art. 2 – In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:
d) formulare tipizate utilizate in domeniul fiscal – documente legale ale caror tiparire, inscriere si numerotare se realizeaza in conditiile actelor normative in vigoare;
2. La articolul 7, alineatele (1) si (2) se modifica dupa cum urmeaza:
Art. 7 – (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi punerea in circulatie, fara, drept, a timbrelor, banderolelor sau formularelor tipizate utilizate in domeniul fiscal.
(2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 12 ani si interzicerea unor drepturi sau punerea in circulatie, cu stiinta, de timbre, banderole sau formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, falsificate”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<