Un senator PNL de Dolj vrea sa modifice Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. “Romania are in prezent dificultati majore in politica fiscala, iar evaziunea din acest domeniu a ajuns la dimensiunea unei probleme de securitate nationala, manifestandu-se in sectoare diverse ale economiei: constructii, agricultura, tutun, alcool, legume-fructe, produse energetice, servicii turism, etc. In aceste conditii, evaziunea fiscala a fost pusa in discutie in sedinta CSAT, ocazie cu care s-a stabilit un plan comun de actiune a institutiilor cu responsabilitati in combaterea evaziunii fiscale si contrabandei, menit sa imbunatateasca eficienta colaborarii intre Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Finantelor Publice si Parchet”, a motivat Mario-Ovidiu Oprea.
Articol unic: Legea nr. 41/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Parta I nr. 672 din 27/07/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cu urmeaza:
„1. La articolul 2, litera d) va avea urmatorul cuprins:
Art. 2 – In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos se definesc dupa cum urmeaza:
d) formulare tipizate utilizate in domeniul fiscal – documente legale ale caror tiparire, inscriere si numerotare se realizeaza in conditiile actelor normative in vigoare;
2. La articolul 7, alineatele (1) si (2) se modifica dupa cum urmeaza:
Art. 7 – (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi punerea in circulatie, fara, drept, a timbrelor, banderolelor sau formularelor tipizate utilizate in domeniul fiscal.
(2) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 12 ani si interzicerea unor drepturi sau punerea in circulatie, cu stiinta, de timbre, banderole sau formulare tipizate, utilizate in domeniul fiscal, falsificate”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<