Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a pus la dispozitia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din Romania, in baza unui protocol de colaborare semnat la sfarsitul lunii iunie.
"In baza protocolului semnat de catre presedintele A.N.R.P., domnul George Baesu, si presedintele U.N.N.P.R., domnul Dumitru Viorel Manescu, Uniunea a pus la dispozitia Autoritatii ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din Romania. De asemenea, Uniunea si-a exprimat disponibilitatea ca, la cererea expresa a Autoritatii, sa sprijine activitatea de identificare a valorilor imobilelor pentru care se acorda despagubiri", se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de ANRP.
Protocolul de colaborare vizeaza corecta aplicare a unora dintre prevederile Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
Potrivit legii respective, valoarea terenurilor si constructiilor pentru care se acorda decizii de compensare, dar si valoarea imobilelor din Fondul National al terenurilor agricole si alte imobile se stabilesc prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrarii in vigoare a legii. Aceasta face ca informatiile puse la dispozitie de Uniunea Notarilor sa fie singurul instrument de evaluare in procesul de despagubire pe viitor.
Guvernul si-a asumat pe 17 aprilie raspunderea in fata Parlamentului pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietatilor confiscate de stat inainte de 1989, textul actului normativ fiind agreat si de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).
Sursa Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: La nivelul societatii noastre a scazut nivelul comenzilor a fost analizata perioada noiembrie-decembrie, urmand ca in decembrie sa se analizeze lunile ianuarie si februarie 2025, astfel s-a hotarat conducerea si reprezentantul salariatilor reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana 4 zile in noiembrie si 4 zile in decembrie Intre timp am mai primit niste comenzi, dar nu cat sa acopere toate cele 4 zile de suspendare si conform analizei am putea sa "acoperim" 2...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Avem un salariat X angajat din data de 03.08.2023 care in data de 30.07.2024 CIM a fost incetat prin demisie iar cu data de 02.09.2024 se reangajeaza in cadrul aceleasi societati iar in data de 02.10.2024 acesta este internat in spital si primeste concediu medical care are ca si cod de indemnizatie 06 - 5 zile este urgenta - suportata de catre angajator. Cel de al doilea CM are ca si cod de indemnizatie 01- 10 zile eliberat tot de catre medicul...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<