Conform legii, pentru orice modificare din apartament/casa, proprietarul trebuie sa obtina de la primarie Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire. In acest an, au fost eliberate 308 Autorizatii de Construire, dintre care 54 de autorizatii au fost pentru modificari interioare.
Actele necesare pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism in vederea construirii sau modificarii unei locuinte sau anexe gospodaresti sunt urmatoarele:
- copie act proprietate;
- chitanta taxa;
- doua planuri cadastrale scara 1/500;
- doua planuri cadastrale scara 1/2000.
Dupa ce a fost eliberat certificatul de urbanism, vor fi depuse actele pentru obtinerea Autorizatiei de Construire:
- actul de proprietate (copie legalizata);
- certificat de rol;
- proiect pentru obtinerea autorizatiei de construire;
- toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism;
- Certificatul de Urbanism (copie);
- contract cu o firma de salubrizare;
- acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (dupa caz), chitanta taxa.
Precizam ca in conformitate cu HG nr. 797/2005 taxa pentru obtinerea unui certificat de urbanism este de 4 lei, iar pentru autorizatia de construire se achita o taxa a carei valoare este de 0,5% din valoarea trecuta in proiect pentru functiune locuinte si 1% pentru alta destinatie (care se plateste la primarie).
Reamintim ca persoanele care efectueaza modificari de orice natura in apartamente risca amenzi cuprinse intre 1000 lei si 100. 000 lei in functie de complexitatea abaterii, potrivit prevederilor Legii 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Trebuie sa suspendam contractul individual de munca pe baza ordin de chemare a rezervistilor voluntar la concentrare? perioada de instruire: 19.05-23.05.2025
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat care are diploma de absolvire a scolii profesionale este considerat ca avand studii medii poate fi angajat pe o pozitie pentru care este obligatoriu a avea studii medii?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea Comerciala ABC SRL cu sediul in Romania, activitate pe productie, care desfasoarea activitatea comerciala pe 2 schimburi, respective schimbul 1 = interval 07.00-15.30 si schimbul 2= interval 15.00- 23.30. Societatea urmeaza a semna un contract, care trebuie onorat in scurt timp, pentru care societatea va trebui ca pentru o anumita perioada de timp ,2-3 luni, a prelungi programul de lucru, se vor genera ore suplimentare. Va rog sa ne indrumati cu: modul de marcare in pontaj si Revisal,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<