Conform legii, pentru orice modificare din apartament/casa, proprietarul trebuie sa obtina de la primarie Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire. In acest an, au fost eliberate 308 Autorizatii de Construire, dintre care 54 de autorizatii au fost pentru modificari interioare.
Actele necesare pentru obtinerea unui Certificat de Urbanism in vederea construirii sau modificarii unei locuinte sau anexe gospodaresti sunt urmatoarele:
- copie act proprietate;
- chitanta taxa;
- doua planuri cadastrale scara 1/500;
- doua planuri cadastrale scara 1/2000.
Dupa ce a fost eliberat certificatul de urbanism, vor fi depuse actele pentru obtinerea Autorizatiei de Construire:
Va recomandam
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Antrenament eficient pentru clasa pregatitoare Intrarea in clasa pregatitoare, presupune un antrenament special care: sa previna eventualele socuri emotionale; sa ofere copilului confort si placere; sa il ajute sa invete bucurandu-se de noi experiente. In acest scop, va propunem cel mai nou instrument pentru antrenamentul copiilor care...
- actul de proprietate (copie legalizata);
- certificat de rol;
- proiect pentru obtinerea autorizatiei de construire;
- toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism;
- Certificatul de Urbanism (copie);
- contract cu o firma de salubrizare;
- acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (dupa caz), chitanta taxa.
Precizam ca in conformitate cu HG nr. 797/2005 taxa pentru obtinerea unui certificat de urbanism este de 4 lei, iar pentru autorizatia de construire se achita o taxa a carei valoare este de 0,5% din valoarea trecuta in proiect pentru functiune locuinte si 1% pentru alta destinatie (care se plateste la primarie).
Reamintim ca persoanele care efectueaza modificari de orice natura in apartamente risca amenzi cuprinse intre 1000 lei si 100. 000 lei in functie de complexitatea abaterii, potrivit prevederilor Legii 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.