Avocatul Poporului a transmis o solicitare catre autoritatile germane cu privire la romanii aflati la munca sezoniera prin care solicita informatii despre siguranta sanitara a acestora.
"In contextul dezvaluirilor din presa privind conditiile in care sunt cazati si lucreaza muncitorii plecati din Romania pentru activitati sezoniere in agricultura in Germania, Avocatul Poporului a trimis o scrisoare ministrului federal al Muncii din Germania, Hubertus Heil, precum si presedintelui Comisiei pentru petitii din Parlamentul german, Marian Wendt, solicitand lamuriri privind situatia muncitorilor romani sezonieri", informeaza un comunicat al institutiei.
Conform sursei citate, Avocatul Poporului a solicitat autoritatilor germane sa precizeze daca angajatorilor germani li s-a permis aducerea muncitorilor sezonieri dupa ce au facut dovada respectarii, in locurile de cazare si cele de munca, a standardelor de igiena firesti in aceasta perioada, ce s-a intamplat si ce se va intampla cu muncitorii sezonieri depistati cu coronavirus, daca exista posibilitatea instituirii izolarii sau a carantinei, cu posibilitatea de a munci pentru muncitorii nou sositi, care trebuie sa lucreze separat de ceilalti angajati timp de 14 zile si nu au voie sa paraseasca sediul companiei, ce se intampla cu muncitorii sezonieri care se imbolnavesc si au nevoie de asistenta medicala, cine le pune la dispozitie medicamente si in ce conditii au acces la asistenta medicala specializata in spital.
"In contextul dezvaluirilor din presa privind conditiile in care sunt cazati si lucreaza muncitorii plecati din Romania pentru activitati sezoniere in agricultura in Germania, Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil, precum si presedintelui Comisiei pentru petitii din Parlamentul german, domnul Marian Wendt, solicitand cateva lamuriri privind situatia muncitorilor romani sezonieri:
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Institutia Avocatul Poporului a fost una dintre structurile institutionale noi, create prin Constitutia din 1991, alaturi de Curtea Constitutionala, avand drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile administratiei publice. Institutia a fost infiintata prin Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri