Baroul Bucuresti a publicat o invitatie la cercetare privind cooperarea judiciara in materie penala intra-UE.
Solicitarea Centrului Roman de Politici Europene cu privire la cercetarea realizata in cadrul unui program al DG JUSTICE, Comisia Europeana, privind mecanismul de cooperare in materie penala intre Romania si alte state membre UE publicata de Baroul Bucuresti poate fi consultata integral mai jos:
“Va contactam in legatura cu o cercetare realizata in cadrul unui program al DG Justice, Comisia Europeana, privind mecanismul de cooperare in materie penala intre Romania si alte state membre UE. Va adresam rugamintea de a ne facilita accesul la cateva informatii/profesionisti privind Decizia Cadru 909 - recunoasterea reciproca in cazul transferului persoanelor care executa pedepse privative de libertate (FD 2008/909/JAI),
Cercetarea face parte din proiectul „Mutual Trust and Social Rehabilitation Into Practice", ce vizeaza Italia, Spania si Romania, in legatura cu aplicarea practica a trei decizii-cadru ale UE privind recunoasterea reciproca in cazul transferului persoanelor care executa pedepse privative de libertate (FD 2008/909/JAI), in cazul persoanelor supuse probatiunii si sanctiunilor alternative (FD 2008/947/JAI) si a persoanelor puse sub invinuire, care urmeaza a fi judecate (FD 2009/829/ JAI).
In fiecare din aceste tari urmarim modul in care profesionistii din institutiile abilitate pun in practica respectivele decizii, daca au dificultati si cum poate fi imbunatatita cooperarea si/sau daca sunt necesare ajustari ce vizeaza politicile publice – nationale sau chiar europene.
In cadrul proiectului vor fi organizate si doua sesiuni de schimb de bune practici si cooperare intre cele trei tari.
Din aceste considerente, este necesar sa cunoastem care sunt practicienii din Romania care au fost implicati in rezolvarea acetor cauze pentru a) a-i invita sa completeze un chestionar (link atasat) b) a-i invita la workshop-urile organizate cu parteneri practicieni din Italia si Spania.
Va rugam astfel sa completati chestionarul atasat (maximum 7 minute durata de completare) pe tema aplicarii Deciziei cadru 909 privind aplicarea principiului recunoasterii reciproce in cazul hotararilor judecatoresti in materie penala care impun pedepse sau masuri privative de libertate in scopul executarii lor in Uniunea Europeana, respectiv recunoasterii hotararilor penale sau a altor acte judiciare straine (Legea 302/2004).
In cazul in care nu v-ati implicat in astfel de cazuri sau nu cunoasteti Decizia 909, va rugam sa transmiteti chestionarul colegilor dvs din Baroul Bucuresti care au fost implicati in asemenea cazuri.
Chestionarul este disponibil la urmatorul link:
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
https://sondaje.crperesearch.ro/index.php/survey/index/sid/677763/newtest/Y/lang/ro
Informatiile pe care ni le furnizati nu vor fi asociate cu numele dumneavoastra, iar raspunsurile sunt strict confidentiale.
Consortiul ce implementeaza acest proiect este compus din Universitatea din Torino (Italia) – Facultatea de Drept, Amapola Progetti (Italia), Ministerul de Justitie din Italia (Italia), Universitatea A Coruña (Spania), Centrul Roman de Politici Europene (Romania), LiderJust (Romania)."
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE