Baroul Bucuresti a anuntat rezultatele obtinute la examenul de admitere in profesia de avocat a persoanelor definitivate in alte profesii juridice, sesiunea noiembrie 2010, dupa solutionarea contestatiilor.
Numai 6 candidati din 36 au avut avut castig de cauza in urma depunerii contestatiilor. Vedeti aici
tabelul cu rezultatele.
Pe 9 februarie, pe site-ul petitieonline.ro a fost depusa o petitie pentru “Transparenta in corectarea lucrarilor in urma contestatiilor la examenul de admitere in profesia de avocat – stagiar, sesiunea noiembrie 2010″. Iata continutul acesteia:
„Solicitam Baroului Bucuresti sa dea dovada de transparenta in solutionarea contestatiilor formulate de candidatii la examenul de admitere in profesie - stagiar, sesiunea noiembrie 2010.
Solicitarea are la baza nemultumirea multor absolventi de drept care au sustinut examenul de admitere in profesie si care se simt nedreptatiti in evaluarea lucrarilor la doua dintre materiile de examen, respectiv: Organizarea si Exercitarea Profesiei de Avocat (OEPA) si Drept Civil.
Potrivit baremului, rezultatele afisate ale examenului, la materiile mentionate, s-au situat mult sub asteptarile candidatilor.
Ca atare, solicitam conducerii Baroului Bucuresti si, daca va fi cazul, si conducerii UNBR, sa gaseasca parghiile necesare pentru ca solutionarea contestatiilor sa se deruleze in mod transparent. In acest sens, Solicitam urmatoarele:
1. Afisarea pe sit-ul Baroului Bucuresti:
- a componentei comisiei de evaluare si notare a lucrarilor,
- a comisiei de solutionare a contestatiilor,
- timpul in care se vor afisa rezultatele contestatiilor.
2. Sa se acorde candidatilor posibilitatea autoevaluarii lucrarilor”.
Pana ieri seara, petitia adunase 90 de semnaturi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<