In perioada 26 – 28 mai 2013, la invitatia Curtii Constitutionale a Romaniei, o delegatie a Curtii Constitutionale Federale a Germaniei, condusa de domnul prof. dr. Ferdinand Kirchhof, Vice-presedinte al Curtii, si alcatuita din domnul prof. dr. Johannes Masing, doamna dr. Sibylle Kessal-Wulf, domnul prof. dr. Peter M. Huber, judecatori, si doamna Margret Böckel, sef al Departamentului de protocol, a efectuat o vizita oficiala in Romania.
In ziua de luni, 27 mai 2013, Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei a avut intalniri de lucru cu delegatia distinsilor oaspeti, in cadrul carora au fost dezbatute teme cu privire la revizuirea Constitutiei Romaniei si competentele Curtii Constitutionale a Romaniei in aceasta materie, relatia dintre curtile constitutionale nationale, Curtea Europeana a Drepturilor Omului si Curtea de Justitie a Uniunii Europene, precum si libertatea de expresie si media.
In ziua de marti, 28 mai 2013, delegatia Curtii Constitutionale Federale a Germaniei, insotita de judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, a avut o intalnire cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului Romaniei. Cu acest prilej, s-au discutat aspecte importante referitoare la activitatea jurisdictionala a celor doua instante constitutionale, precum independenta judecatorului constitutional, atributiile privitoare la solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala, procedura de solutionare a sesizarilor de neconstitutionalitate in dublu grad de jurisdictie sau sediul instantei constitutionale.
Va recomandam
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Antrenament eficient pentru clasa pregatitoare Intrarea in clasa pregatitoare, presupune un antrenament special care: sa previna eventualele socuri emotionale; sa ofere copilului confort si placere; sa il ajute sa invete bucurandu-se de noi experiente. In acest scop, va propunem cel mai nou instrument pentru antrenamentul copiilor care...
Vizita delegatiei Curtii Constitutionale Federale a Germaniei s-a desfasurat in spiritul respectului si al increderii reciproce, constituind o noua etapa in dezvoltarea relatiilor traditionale de prietenie intre cele doua instante constitutionale.