Potrivit Alinei Gorghiu, Comisia a intervievat duminica seara propunerile Romaniei pentru functia de judecator la CEDO, ìntocmind un raport.
Deputatul PNL a aratat ca plenul APCE se va pronunta marti prin vot asupra propunerii privind reprezentantul Romaniei la CEDO.
La ìnceputul lunii iunie, Ministerul Justitiei informa ca, ìn urma publicarii anuntului privind selectia candidatilor ìn numele Romaniei pentru functia de judecator la CEDO, au fost depuse sapte candidaturi, respectiv Cristina Coteanu, Bianca Gutan, Codrin Miron, Iulia Motoc, Tudor Pantìru, Florin Streteanu, Paul Vasilescu.
Guvernul a aprobat, pe 19 iunie, lista candidatilor pentru functia de judecator la CEDO. Pe aceasta lista se aflau Bianca Andrada Gutan, Iulia Antonella Motoc si Florin Streteanu, propunerea de rezerva fiind Tudor Pantìru.
Pe 26 iunie, comisiile juridice si pentru drepturile omului ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat favorabil candidaturile a trei judecatori pentru CEDO—Bianca Gutan, Florin Streteanu si Tudor Pantaru—, ìn timp ce candidatura Iuliei Motoc a fost avizata negativ.
In august, grupul de experti consultativ al APCE a solicitat Guvernului Romaniei clarificari suplimentare pentru unul dintre candidatii aflati pe lista cu propunerile tarii noastre pentru functia de judecator CEDO.
Ulterior, Ministerul Justitiei a transmis Guvernului un Memorandum cu propunerea pentru modificarea listei de candidaturi ìnaintate Consiliului Europei pentru desemnarea unui judecator la CEDO ìn sensul retragerii candidaturii Biancai Gutan si ìnlocuirii cu Tudor Pantìru.
Mandatul actualului judecator al Romaniei la CEDO, Corneliu Bìrsan, va ìnceta la 16 decembrie 2013.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<