La invitatia ministrului justitiei, Robert Cazanciuc, la data de 22 mai 2013 s-a intrunit, la sediul Ministerului Justitiei, Comisia de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO, in conformitate cu prevederile art. 5 alin. 11 din OG nr. 94/1999 privind participarea Romaniei la procedurile in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului si a Comitetului Ministrilor ale Consiliului Europei si exercitarea dreptului de regres al statului in urma hotararilor si conventiilor de rezolvare pe cale amiabila, cu modificarile si completarile ulterioare.
Componenta Comisiei de selectie este mentionata in anexa prezentului comunicat.
Pe ordinea de zi s-a aflat agrearea textului anuntului privitor la selectia candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO, in temeiul art. art. 5 alin. 12 din O.G. 94/1999. Anuntul poate fi accesat pe pagina web a Ministerului Justitiei si va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, precum si pe site-urile Ministerului Afacerilor Externe, al Consiliului Superior al Magistraturii, al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Anexa - Componenta Comisiei de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO.
ANEXA
Comisia de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru ocuparea functiei de judecator al CEDO
1. Robert Marius CAZANCIUC, ministrul justitiei;
2. Titus CORLATEAN, ministrul afacerilor externe;
3. Anastasiu CRISU Avocatul Poporului;
4. Catrinel BRUMAR, agentul guvernamental pentru CEDO;
5. Adrian BORDEA, Vicepresedinte CSM;
6. Cristina TARCEA, Judecator ICCJ;
7. Simina TANASESCU, Prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti;
8. Radu CATANA, Prorector al Universitatii Babes Bolyai, Cluj Napoca;
9. Madalina MANOLACHE, director, Directia Afaceri Europene si Drepturile Omului, MJ.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<