Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in vederea cercetarii lui Tudor Balta, fost vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru
savarsirea infractiunii de conflict de interese in materie penala.
Potrivit unui comunicat al ANI, Tudor Balta a participat la sedinta Consiliului din data de 3 august 2010, in cadrul careia s-a aprobat cererea societatii Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania SA (CARE - Romania SA), de obtinere a autorizatiei de functionare ca societate de asigurare.
ANI sustine ca Tudor Balta detine un numar de 30.000 actiuni la societatea Compania de Asigurari Reasigurari Exim Romania SA.
Tudor Balta a ocupat functia de vicepresedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in perioada 28 iunie 2006 - 29 aprilie 2013.
ANI declara ca Tudor Balta a incalcat dispozitiile art. 253 (1) din Codul penal al Romaniei, potrivit carora "Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima".
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este autoritate administrativa autonoma, de specialitate, care isi exercita atributiile prin preluarea si reorganizarea tuturor atributiilor si prerogativelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<