ANUNT
privind reluarea procedurii pentru scoaterea la concurs a unui post de formator
cu norma intreaga din randul magistratilor
in domeniul
DREPT PENAL SI DREPT PROCESUAL PENAL
- formare continua -
Avand in vedere Hotararea nr. 06/15.06.2010, art. 11 a Consiliului Stiintific al Institutului National al Magistraturii prin care s-a decis respingerea tuturor candidaturilor depuse si reluarea procedurii pentru scoaterea la concurs a unui post de formator cu norma intreaga din randul magistratilor in domeniul DREPT PENAL SI DREPT PROCESUAL PENAL - formare continua , Institutul National al Magistraturii anunta reluarea procedurii pentru scoaterea la concurs a acestui post.
Conform Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, formatorii INM sunt alesi dintre cei mai buni profesionisti in domeniile lor de activitate - cu preponderenta din randul magistratilor - si sunt selectati conform unei proceduri transparente, pe baza cunostintelor in domeniul respectiv si al aptitudinilor didactice. Sunt astfel respectate principiile independentei activitatii de formare a magistratilor fata de puterea executiva, consultarii beneficiarilor la asigurarea formarii si al separarii intre functiile, pe de o parte, de asigurare a formarii si, pe de alta parte, de asigurare a respectarii disciplinei si obligatiilor deontologice.
Scopul principal al postului de formator consta in asigurarea formarii judecatorilor si procurorilor in domeniul drept penal si drept procesual penal in cadrul componentei de formare continua la Institutul National al Magistraturii.
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Cerintele specifice postului de formator:
- abilitati de comunicare;
- cunostinte de specialitate in domeniul in care doreste sa devina formator;
- participarea la activitati de formare care presupun deplasari in tara sau strainatate;
- participarea la sesiuni de formare a formatorilor organizate de INM;
- rezolvarea sarcinilor in termenele stabilite de Consiliul stiintific;
- cunostinte de evaluare a nevoilor de formare profesionala a judecatorilor si procurorilor;
- capacitatea de evaluare a activitatilor de formare profesionala;
- integritatea morala a formatorului.
Atributiile postului sunt urmatoarele:
A. Activitati normate in statul de functii
- Sustinerea de seminarii si conferinte in cadrul activitatii de formare continua, la nivel centralizat sau descentralizat;
- Participarea in comisii de elaborare a subiectelor/corectare a lucrarilor/solutionare a contestatiilor in cadrul concursurilor si examenelor organizate de INM;
- Elaborarea tematicii si contributia la elaborarea planului de formare continua in cadrul formarii continue.
B. Activitati de pregatire stiintifica si metodica
- Pregatire stiintifica individuala permanenta;
- Participarea la activitati, programe si proiecte de integrare europeana si dezvoltare institutionala;
- Perfectionarea pregatirii pedagogice;
- Elaborarea de materiale didactice.
C. Activitati de cercetare stiintifica
- Cautarea de informatie juridica pe internet;
- Dezvoltarea de materiale suport de curs in domeniul de specialitate.
D. Atributii specifice formarii continue
- participarea la seminarii in domeniul de specializare, in cursul unui an calendaristic, in conditiile in care nu s-ar depasi numarul maxim de ore in cadrul normei;
- colaborarea cu ceilalti formatori implicati in acelasi seminar/ in acelasi domeniu.
Incarcatura corespunzatoare postului de formator cu norma intreaga - ca numar de ore prevazut in planul de invatamant aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii si afisat pe site-ul INM - este de 512 ore/an.
Salarizarea se face in conformitate cu dispozitiile art. 108 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.
Selectia candidatilor se realizeaza conform prevederilor Statutul formatorului, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 613 din 13 septembrie 2007, de catre o comisie numita prin hotarare a Consiliului Stiintific al Institutului National al Magistraturii, in baza dosarului, a interviului si a sustinerii unei probe practice in cadrul unui seminar din programul de "Formare initiala" sau "Formare continua".
Dosarul de inscriere la concurs va contine in mod obligatoriu un curriculum vitae si o scrisoare de intentie, precum si orice alte documente considerate relevante, de natura sa ateste existenta experientei/specializarii in domeniul dreptului penal si dreptului procesual penal.
Documentatia aferenta dosarului de inscriere se depune pana la data de 20 septembrie 2010, la sediul INM (B-dul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5 Bucuresti), via e-mail, la adresa ruxandra.ana@inm-lex.ro si / adriana.niculae@ inm-lex. ro sau pe fax, la nr. 021.407.62.79.
Detalii suplimentare privind procedura de evaluare vor fi anuntate ulterior, pe site-ul INM.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri