Privind respingerea solicitarii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii
Prin Hotararea nr. 2 din data de 04.01.2013 Sectia pentru judecatori, cu majoritatea voturilor membrilor prezenti, a hotarat solicitarea revocarii Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului doamna procuror Oana Andrea Schmidt-Haineala. In motivarea Sectiei de judecatori a fost invocat un presupus blocaj institutional generat de inexistenta unei candidaturi pentru functia de vicepresedinte al Consiliului ca urmare a respingerii de catre Plenul CSM a candidaturii doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica.
A fost convocata o noua sedinta de plen, pentru ora 17.15, in cadrul careia Sectia pentru judecatori a CSM a propus suplimentarea ordinii de zi a sedintei cu solicitarea de revocare sus-mentionata.
Propunerea de suplimentare a fost supusa votului si, cu majoritatea celor 18 membri prezenti, a fost aprobata, fiind distribuite ulterior 18 buletine de vot privind aprobarea/respingerea propunerii de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM.
Dupa dezbateri au fost predate aparatului tehnic un numar de 11 buletine, toate exprimand votul de respingere a propunerii. Restul de 7 buletine de vot nu au fost predate.
Activitatea de colectare si numarare a buletinelor de vot de catre secretariatul sedintei a fost realizata in cadrul sedintei, in prezenta tuturor membrilor CSM prezenti la sedinta.
Avand in vedere faptul ca majoritatea membrilor prezenti au votat respingerea propunerii de revocare si tinand seama de dispozitiile art. 12 ind. 1 din Regulamentul de organizare si functionare a CSM, aprobat prin Hotararea nr. 326/2005 a Plenului CSM, conform carora „membrii isi pot exprima in mod valabil votul in Plen sau in sectii sub conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot”, s-a constatat faptul ca solicitarea de revocare a Hotararii nr. 8 a Plenului CSM prin care a fost numit presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a fost respinsa.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<