Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal, a respins actiunea prin care doamna Angela Toncescu pretinde din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) plata unor sume compensatorii de aproape doua milioane de lei, care i s-ar cuveni in urma ocuparii, in perioada 2006 – 2011, a functiei de Presedinte al fostei Comisii de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Astfel, doamna Angela Toncescu a solicitat plata sumei de 1.137.354 lei reprezentand indemnizatii salariale compensatorii cuvenite la data incetarii mandatului, plata unei bonificatii reprezentand echivalentul a 12 salarii brute, in cuantum de 682.039 lei, precum si plata dobanzii legale de la data scadentei si pana la achitarea integrala a debitului.
Actiunea a fost inregistrata in 2014 pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, cu Dosarul nr. 27406/3/2014.
La termenele din 25.06.2015 si respectiv 10.02.2016, instantele au admis exceptiile de necompetenta functionala, si astfel dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal.
La termenul din data de 07.06.2016, Curtea a respins actiunea ca fiind prescrisa. impotriva hotararii instantei de fond poate fi formulat recurs.
ASF este reprezentata in acest dosar de societatea de avocatura Musat & Asociatii.
Autoritatea are mai multe litigii cu fosti membri ai structurilor de conducere din vechile autoritati de supraveghere a asigurarilor, pietei de capital si pietei pensiilor private – CSA, CNVM si CSSPP, in care acestia solicita compensatii de peste 15,5 milioane de lei pentru incetarea mandatelor inainte de termen.
Pana in prezent, ASF a castigat definitiv procesul cu domnul Constantin Buzoianu, fost presedinte al CSA in perioada 2011 – 2012, care pretindea peste 1,5 milioane de lei, precum si procesul cu domnul Tudor Balta, fost vicepresedinte al CSA, care avea o pretentie similara de peste un milion de lei. Adaugand si compensatiile solicitate de doamna Angela Toncescu, rezulta ca numai pretentiile celor trei fosti sefi ai CSA ar presupune pentru ASF cheltuieli mai mari decat toate primele de performanta acordate salariatilor in anul 2015.
*********
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Despre ASF
ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum şi a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE