Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2020 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Enel Energie Muntenia, amendata din nou pentru incalcarea GDPR

Enel Energie Muntenia a ajuns din nou sub lupa ANSPDCP si a incasat inca o amenda pentru incalcarea GDPR.

Conform informatiilor furnizate de autoritate, Enel Energie Muntenia a incalcat dispozitiile prevazute la art. 32 din GDPR care stabileste ca datele cu caracter personal trebuie prelucrate intr-un mediu sigur din punct de vedere cibernetic si trebuie luate masuri pentru ca o eventuala scurgere sau incurcatura sa nu fie posibila. 

Pentru ca a uitat de aplicarea concreta a acestui articol din Regulament, Enel Energie Muntenia a fost amendata cu echivalentul in lei a 4.000 de euro.

Iata ce prevede articolul care a dus la aplicarea unei noi sanctiuni pentru compania care furnizeaza energie electrica.

Articolul 32
Securitatea prelucrarii

(1) Avand in vedere stadiul actual al dezvoltarii, costurile implementarii si natura, domeniul de aplicare, contextul si scopurile prelucrarii, precum si riscul cu diferite grade de probabilitate si gravitate pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, operatorul si persoana imputernicita de acesta implementeaza masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de securitate corespunzator acestui risc, incluzand printre altele, dupa caz:


(a) pseudonimizarea si criptarea datelor cu caracter personal;
(b) capacitatea de a asigura confidentialitatea, integritatea, disponibilitatea si rezistenta continue ale sistemelor si serviciilor de prelucrare;
(c) capacitatea de a restabili disponibilitatea datelor cu caracter personal si accesul la acestea in timp util in cazul in care are loc un incident de natura fizica sau tehnica;
(d) un proces pentru testarea, evaluarea si aprecierea periodice ale eficacitatii masurilor tehnice si organizatorice pentru a garanta securitatea prelucrarii.
(2) La evaluarea nivelului adecvat de securitate, se tine seama in special de riscurile prezentate de prelucrare, generate in special, in mod accidental sau ilegal, de distrugerea, pierderea, modificarea, divulgarea neautorizata sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate intr-un alt mod.
(3) Aderarea la un cod de conduita aprobat, mentionat la articolul 40, sau la un mecanism de certificare aprobat, mentionat la articolul 42, poate fi utilizata ca element prin care sa se demonstreze indeplinirea cerintelor prevazute la alineatul (1) din prezentul articol.
(4) Operatorul si persoana imputernicita de acesta iau masuri pentru a asigura faptul ca orice persoana fizica care actioneaza sub autoritatea operatorului sau a persoanei imputernicite de operator si care are acces la date cu caracter personal nu le prelucreaza decat la cererea operatorului, cu exceptia cazului in care aceasta obligatie ii revine in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern.

amenda enel gdpr

Investigatia a fost demarata ca urmare a unei plangeri prin care petentul a sesizat incalcarea securitatii si confidentialitatii datelor cu caracter personal de catre Enel Eergie Muntenia SA, prin transmiterea unor documente ce contineau datele sale personale unui alt client Enel, utilizand posta electronica.

Atentie! Si asociatiile de proprietari sunt amendate de ANSPDCP!

In cursul desfasurarii investigatiei Autoritatea Nationala de Supraveghere a constatat ca operatorul nu a luat suficiente masuri de securitate si confidentialitate care sa previna divulgarea accidentala a datelor cu caracter personal catre persoane neautorizate.

"Totodata, operatorului i s-a aplicat si masura corectiva de a asigura conformitatea cu GDPE a operatiunilor de colectare si prelucrare ulterioara a datelor personale, prin implementarea unor masuri adecvate si eficiente de securitate, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere organizatoric", precizeaza ANSPDCP.

Enel Energie Muntenia a mai fost amendata in 2020 pentru incalcarea GDPR. Entitatea a primit o sanctiune in valoare de 3.000 de euro pentru incalcarea aceluiasi articol din actul european care e menit sa protejeze datele personale.

de Florin Amariei

Data aparitiei: 23 Iunie 2020
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Enel Energie Muntenia, amendata din nou pentru incalcarea GDPR":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
©2020 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI
Atentie, Juristi!
5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele de Contracte, Cereri si Notificari modificate conform GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016