In aceste zile este dezbatut un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.
Articol unic:
Legea nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr. 362 din 3 august 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se completeaza dupa cu urmeaza:
Art. I – Dupa articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 8.1 cu urmatorul cuprins:
„Art. 8.1. – (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, utilizarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, comercializarea, depozitarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul procurarea, cumpararea, introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul plantelor si substantelor si produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic, fara drept, este interzisa.
(2) Faptele prevazute la alin. (1) se pedepsesc cu inchisoarea de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Tentative se pedepseste.
(3) Indemnul la consumul plantelor si substantelor prevazute la alin. (1), prin orice mijloace, daca este urmat de executare, se pedepsese cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(4) Daca indemnul nu este urmat de executare, pedeapsa este de la 6 luni la 2 ani sau amenda.
(5) Daca faptele prevazute la alin. (1) si (3) au avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi”.
Art. II – Dupa articolul 5 se introduce un nou articol, 5.1, cu urmatorul cuprins:
„Art. 5.1 – (1) Este strict interzisa functionarea magazinelor care comercializeaza in orice mod substante, produse etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforc precum si oricare alta forma de comercializare.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1) se pedepseste cu amenda de la 50.000 de lei la 1.000.000 de lei
(3) Persoana fizica care a participat la savarsirea aceleiasi fapte se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 15 ani si interzicerea unor drepturi. Tentativa se pedepseste.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am o salariata insarcinata care, pe baza unei recomandari medicale legale emise de medicul curant, trebuie sa isi reduca programul de lucru de la 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi din cauza riscurilor asociate sarcinii. Aceasta recomandare prevede explicit ca reducerea programului de lucru nu ar trebui sa afecteze drepturile salariale si contractuale ale salariatei. Avem rugamintea sa ne confirmati: 1.Care sunt pasii legali si procedurali pe care trebuie sa ii urmeze angajatorul pentru a implementa...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<