Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Biroul pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene
A fost publicata Hotararea Guvernului nr. 32/2011 desemnarea Biroului pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justitiei.
Responsabilitatile Biroului creat privesc in calitatea de oficiu national pentru recuperarea creantelor in domeniul urmaririi si identificarii produselor provenite din savarsirea de infractiuni sau a altor bunuri avand legatura cu infractiunile.
Biroul pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justitiei este desemnat drept oficiu national pentru recuperarea creantelor, in sensul Deciziei 2007/845/JAI a Consiliului din 6 decembrie 2007 privind cooperarea dintre oficiile de recuperare a creantelor din statele membre in domeniul urmaririi si identificarii produselor provenite din savarsirea de infractiuni ori a altor bunuri avand legatura cu infractiunile.
Potrivit actului normativ, scopul infiintarii Biroului este acela de a facilita urmarirea si identificarea produselor provenite din savarsirea de infractiuni si a altor bunuri avand legatura cu infractiunile si care ar putea face obiectul unei dispozitii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare emise de o autoritate judiciara competenta in cursul unor proceduri penale.
Birorul coopereaza cu oficiile de recuperare a creantelor sau cu autoritatile cu atributii similare din alte state membre ale Uniunii Europene, prin asigurarea schimbului de date si informatii, transmiterea datelor si informatiilor realizandu-se in cazurile si in termenele prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103/2006 privind unele masuri pentru facilitarea cooperarii politienesti internationale.
Biroul transmite datele si informatiile pe care le detine, fie spontan, atunci cand apreciaza ca acestea ar conduce la facilitarea urmaririi si identificarii bunurilor, fie la cererea unui oficiu de recuperare a creantelor sau a unei autoritati cu atributii similare din alte state membre ale Uniunii Europene ori a unei autoritati judiciare romane.
Un vederea indeplinirii atributiilor sale, Biroul coopereaza cu: Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie; Agentia Nationala de Administrare Fiscala; Oficiul National al Registrului Comertului; Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor; Autoritatea Nationala a Vamilor; Garda Financiara; Banca Nationala a Romaniei; Inspectoratul General al Politiei Romane; Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara; orice alta autoritate sau institutie publica.
Biroul poate solicita date si informatii unui oficiu de recuperare a creantelor sau unei autoritati cu atributii similare din alte state membre ale Uniunii Europene, atunci cand are indicii ca oficiul sau autoritatea solicitata detine datele si informatiile respective.
In indeplinirea atributiilor prevazute de lege, autoritatile si institutiile publice pot solicita date si informatii fie Biroului, fie altor oficii de recuperare a creantelor sau autoritati cu atributii similare din alte state membre ale Uniunii Europene, prin intermediul Biroului.
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08. vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga? vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Votati articolul "Biroul pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene": Rating: Nota: 5 din 5 din 1 voturi