Noile Coduri vor fi decalate ca intrare in vigoare pentru a nu bulversa justitia din Romania. Declaratia ii apartine ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, si a fost facuta la sedinta plenului Consiliului Suprem al Magistraturii.
La sedinta Plenului CSM la care a participat si premierul Emil Boc, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca s-a decis decalarea datelor de intrare in vigoare a noilor Coduri pentru ca s-a constatat ca sistemul judiciar nu poate absorbi toate cele patru Coduri simultan.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat ca schemele de personal ale instantelor si parchetelor vor fi reevaluate dupa finalizarea studiilor de impact in privinta intrarii in vigoare a noilor Coduri. Legat de aceste studii, ministrul a afirmat ca un raport preliminar va fi prezentat in luna iulie, iar rapoartele finale in lunile septembrie-octombrie.
Demnitarul a spus ca s-a cazut de acord pe o serie de masuri in plan imediat si ca Ministerul Justitiei va sustine in continuare proiectul de lege privind rationalizarea instantelor si parchetelor.
De asemenea, ministrul a informat ca joia urmatoare in Parlamentul Germaniei se va pune in discutie solicitarea de suplimentare a obiectivelor MCV pentru Romania ca urmare a nesolutionarii in 27 de ani de catre instantele romane. a procesului Thyssen.
Premierul a incheiat exprimandu-si disponibilitatea guvernului de a suplimenta schema de personal a instantelor supraaglomerate, inclusiv in Bucuresti, precum si de a sustine o formula de bugetare corespunzatoare pentru Justitie, ca obiectiv prioritar national, in strategia fiscal-bugetara 2012-2014.
In privinta proiectului de desfiintare a unor instante si parchete, a apreciat ca necesar un sprijin in Parlament, unde exista o rezistenta explicabila, dar neintemeiata.
Premierul a incheiat exprimandu-si disponibilitatea guvernului de a suplimenta schema de personal a instantelor supraaglomerate, inclusiv in Bucuresti, precum si de a sustine o formula de bugetare corespunzatoare pentru Justitie, ca obiectiv prioritar national, in strategia fiscal-bugetara 2012-2014.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am o salariata insarcinata care, pe baza unei recomandari medicale legale emise de medicul curant, trebuie sa isi reduca programul de lucru de la 8 ore pe zi, la 6 ore pe zi din cauza riscurilor asociate sarcinii. Aceasta recomandare prevede explicit ca reducerea programului de lucru nu ar trebui sa afecteze drepturile salariale si contractuale ale salariatei. Avem rugamintea sa ne confirmati: 1.Care sunt pasii legali si procedurali pe care trebuie sa ii urmeze angajatorul pentru a implementa...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un salariat al societatii a solicitat printr-o cerere de concediu trei zile de concediu fara plata, astfel: 24.12.2024, 27,12.2024, 31.12.2024. Angajatorul aproba cererea, conform art. 153 din Codul muncii, se intocmeste decizia si contractul va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii. Cum voi inregistra in Revisal aceste zile de concediu fara plata? 1. data inceput suspendare: 24.12.2024; data sfarsit suspendare: 24.12.2024; data incetare suspendare: prima zi de activitate a...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa mi spuneti cum inchidem contractul de munca al unei angajate femeie de serviciu care a stat in concediu medical din 20.07.2024-13.12.2024 si a fracturat piciorul si mai avea anterior probleme cu soldul si coloana iar azi 12.12.2024 avenit cu Decizie medicala de incadrare in gr.III de handicap si a zis sa i inchidem contractul ca ea s-a pensionat pe ca de boala. In ce baza ii facem incetarea contractului si cu ce articol? Este necesara o solicitare scrisa din partea ei sau e suficienta...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<