Planul de urbanism general (PUG) al comunei Rosia Montana si Planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana sunt in vigoare si perfect aplicabile. Justitia respinge cererea de suspendare a Planului de urbanism zonal pentru proiectul minier Rosia Montana.
Tribunalul Cluj a respins vineri cererea inaintata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Alburnus Maior de suspendare a Hotararii consiliului local nr. 1/2009 (HCL 1/2009) cu privire la Planul de urbanism general (PUG) al comunei si la Planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industriala Rosia Montana.
Totodata, mentionam ca RMGC si Consiliul Local al Rosia Montana au atacat cu recurs sentinta din 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a HCL 1/2009 privind PUG si PUZ. Conform legii, de la data declararii recursului pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestuia, sentinta Tribunalului Alba este suspendata. In consecinta, in acest moment documentatia PUG si PUZ este in vigoare, perfect valabila si aplicabila. Aceste rezultate continua seria succeselor in justitie, RMGC castigand noua procese importante in ultimele cincisprezece luni. Recent, Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de suspendare a certificatului de urbanism emis cu privire la Proiectul Rosia Montana, formulata de Greenpeace si Centrul de Resurse Juridice, se arata intr-un comunicat al RMGC.
"Ca urmare a castigarii proceselor din ultimele luni si a reinceperii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca vom dovedi, dincolo de orice indoiala, faptul ca Proiectul Rosia Montana este viabil si solid si a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera. Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, ne propunem ca mina de la Rosia Montana sa fie un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma", a declarat Dragos Tanase, director general al RMGC.
Proiectul minier de la Rosia Montana aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei, in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde USD incluzand efectele de multiplicare, conform estimarilor din 2010 ale specialistilor britanici de la Oxford Policy Management. Proiectul va genera mii de locuri de munca, respectand legislatia de mediu din Romania si Uniunea Europeana si contribuind, in acelasi timp, la conservarea si punerea in valoare a patrimoniului cultural.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<