Institutul Francez din Bucuresti (IFB) preconizeaza organizarea, incepand din luna martie 2011, unei continuari a cursurilor de limba franceza pentru functionarii romani in cadrul Planului Plurianual pentru Limba Franceza in Uniunea Europeana. Aceste cursuri au ca obiectiv perfectionarea si integrarea cunostintelor de limba franceza in domeniul profesional.
Organizatia Internationala a Francofoniei asigura finantarea acestor cursuri.
Institutul Francez din Bucuresti a oferit Institutului National al Magistraturii posibilitatea de a pregati experti si formatori ai Institutului, precum si judecatori si procurori in cadrul unui nou modul de formare.
Cursurile se vor desfasura la sediul Institutului National al Magistraturii (Bd. Regina Elisabeta, nr. 53, sector 5, Bucuresti).
Formarea lingvistica in domeniul limbii franceze se va desfasura, anul acesta in 2 modalitati:
A) Modul A - pe parcursul a 30 de ore, pentru nivelurile mediu si avansat (3 ore, de cate 2 ori pe saptamana, pe durata a 5 saptamani, dupa ora 16,00);
B) Modul B – “Tehnici de negociere” – pe parcursul a 12 ore, doar pentru participantii care au nivel minim B2 (3 ore, de cate 2 ori pe saptamana, pe durata a 2 saptamani, dupa ora 16,00).
Avand in vedere ca IFB se afla inca in asteptarea semnarii acordului final la cererea de finantare, dar fiindca exista sperante legitime ca acest acord va fi semnat, la cererea IFB, INM doreste sa intocmeasca listele cu magistratii care vor fi disponibili pentru aceste activitati.
IFB a facut cateva precizari cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele care doresc sa se inscrie in vederea participarii la aceste cursuri:
Nu se va accepta formarea niciunei grupe de incepatori, printre obiectivele planului nemaifigurand sensibilizarea la utilizarea limbii franceze, ci numai consolidarea si perfectionarea in vederea utilizarii limbii franceze in situatii strict profesionale;
Se vor forma grupe dintre cei care au studiat deja limba franceza si au permanent contact cu institutii europene;
Se va da prioritate celor care au facut deja un modul anul trecut sau intr-un an precedent si doresc sa continue.
In vederea inscrierii la aceste cursuri, va adresam rugamintea de a transmite la numarul de fax 021 407 62 47 sau pe adresa de e-mail maria.scarlat@inm-lex.ro formularul de inscriere atasat acestui anunt completat si o copie dupa certificatul de competenta lingvistica care sa ateste ultimul nivel absolvit in ceea ce priveste cunoasterea limbii franceze, pana miercuri, 23 februarie 2011, ora 12,00.
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este doamna expert Maria Scarlat, tel. 021 407 62 66, fax 021 407 62 47, e-mail maria.scarlat@inm-lex.ro.
Click aici pentru Formularul de inscriere
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Instanta de judecata a stabilit definitiv si irevocabil reincadrarea in munca a unui salariat concediat in aprilie 2020. A stabilit de asemenea ca angajatorul sa plateasca despagubiri in baza salariilor ce trebuieau platite in perioada aprilie 2020 la aprilie 2025. Salariatul a fost reincadrat dar dupa doua zile si-a dat demisia. Pentru plata despagubirilor catre salariat, drepturile brute le-am trecut suplimentar in statul de pata al lunii aprilie 2025 pentru stabilirea netului de plata in baza...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cadrul companiei, in 2024, un salariat a fost detasat transnational in Germania, astfel: Data Inceput Data Sfarsit Total Zile Detasare 10.06.2024 05.07.2024 26 24.08.2024 29.09.2024 37 02.11.2024 22.12.2024 51 Imi puteti spune, va rog, daca cele 183 de zile, de care stim ca sunt pentru 1 an fiscal: 1. Se calculeaza daca se efectueaza cumulat? 2. Se calculeaza adunand perioadele din anul respectiv? 3. Se calculeaza perioadele de pe formularul A1 - exista situatii cand perioada declarata in A1...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Cum trebuie procedat pentru acordarea concediului de ingrijitor, conform Codului muncii, in situatia in care diagnosticul mentionat pe biletul de externare nu corespunde exact cu denumirile prevazute in Ordinul nr. 2.172/3.829/2022, dar reflecta o afectiune care implica imobilizarea pacientului la pat si necesitatea unui ingrijitor? De exemplu, in lista din ordin, la punctul XIX, sunt incluse afectiuni ortopedice precum cele musculo-scheletale care determina limitari severe de mobilitate, iar in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<