Proiect incheiat intre Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor
Intre Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost incheiat un Protocol de Colaborare.
Demersul celor doua institutii, concretizat in Protocolul convenit, a fost initiat avand in vedere interesul reciproc pentru conlucrarea in scopul informarii corecte a consumatorilor de asigurari si a persoanelor prejudiciate ca urmare a accidentelor de circulatie.
Cele doua institutii vor coopera in directia cresterii increderii publice in sistemul judiciar si in serviciile de asigurare oferite de societatile de asigurare aflate sub controlul si supravegherea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Protocolul prevede un sustinut schimb de informatii cu privire la sesizarile primite de institutiile semnatare din partea magistratilor in ceea ce priveste conduita profesionala a societatilor de asigurare sau a reprezentantilor acestora, precum si referitor la conduita procesuala a magistratilor in raporturile cu societatile de asigurare sau cu reprezentantii acestora. In acest sens, partile semnatare se obliga reciproc sa transmita cu promptitudine datele sau informatiile solicitate necesare realizarii obiectivelor colaborarii.
In vederea realizarii obiectivelor propuse in Protocol, partile vor organiza intalniri, reuniuni, seminarii avand ca teme regularizarea pe cale amiabila a pretentiilor de despagubire formulate de persoanele care au suferit prejudicii morale ca urmare a vatamarii corporale sau decesului rezultat in urma producerii accidentelor de autovehicule, precum si alte probleme de interes comun.
Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de catre doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, Presedintele Consiliului, si, din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, de domnul Daniel George Tudor, Presedintele Comisiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In ceea ce priveste obligativitatea legala de a remunera 1 salariat cu salariul minim brut pe tara maxim 24 luni, urmand ca suscesiv sa intervina obligatoriu o majorarea salariala, avem un dubiu. Daca salariatul a fost remunerat timp de 12 luni perioada 01.2022-12.2022 cu salariul minim pe economie, ulterior salariul de baza a fost majorat peste minimul pe economie, iar de la 01.07.2024 are, din nou, salariul contractual egal cu minimul brut garantat in plata, cum calculam cele 24 luni? Insumam...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa imi spuneti daca urmatoarele venituri se declara in declaratia 112 in luna in care se plateste catre salariat sau in luna in care trebuie acordate si pe ce rand se declara fiecare: 1. Prestatii de mobilitate / clauza de mobilitate 2. Diurna externa si interna 3. Educatie timpurie 4. Cadou Craciun, Paste, 1 iunie si alte sarbatori.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<