Proiect incheiat intre Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor
Intre Consiliul Superior al Magistraturii si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost incheiat un Protocol de Colaborare.
Demersul celor doua institutii, concretizat in Protocolul convenit, a fost initiat avand in vedere interesul reciproc pentru conlucrarea in scopul informarii corecte a consumatorilor de asigurari si a persoanelor prejudiciate ca urmare a accidentelor de circulatie.
Cele doua institutii vor coopera in directia cresterii increderii publice in sistemul judiciar si in serviciile de asigurare oferite de societatile de asigurare aflate sub controlul si supravegherea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Protocolul prevede un sustinut schimb de informatii cu privire la sesizarile primite de institutiile semnatare din partea magistratilor in ceea ce priveste conduita profesionala a societatilor de asigurare sau a reprezentantilor acestora, precum si referitor la conduita procesuala a magistratilor in raporturile cu societatile de asigurare sau cu reprezentantii acestora. In acest sens, partile semnatare se obliga reciproc sa transmita cu promptitudine datele sau informatiile solicitate necesare realizarii obiectivelor colaborarii.
In vederea realizarii obiectivelor propuse in Protocol, partile vor organiza intalniri, reuniuni, seminarii avand ca teme regularizarea pe cale amiabila a pretentiilor de despagubire formulate de persoanele care au suferit prejudicii morale ca urmare a vatamarii corporale sau decesului rezultat in urma producerii accidentelor de autovehicule, precum si alte probleme de interes comun.
Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de catre doamna judecator Alina Nicoleta Ghica, Presedintele Consiliului, si, din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, de domnul Daniel George Tudor, Presedintele Comisiei.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<