Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, delegarea in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecatoarei Mirela Sorina Popescu. Aceasta ocupa aceeasi pozitie din 24 ianuarie 2015.
Potrivit ordinii de zi a Sectiei publicate pe pagina de internet a CSM, joi a fost luata in discutie Nota Directiei resurse umane si organizare numarul 1.351/2018 privind propunerea de delegare a judecatoarei Mirela Sorina Popescu in aceasta functie, conform agerepres.ro.
Pe data de 18 ianuarie, Sectia pentru judecatori a decis sa amane sustinerea interviului, in vederea depunerii de catre judecator a unor inscrisuri, fara a stabili un termen clar in aceasta privinta.
In aceeasi zi, Colegiul de conducere al Inaltei Curti a cerut Sectiei pentru judecatori organizarea unei noi sedinte, pana pe 24 ianuarie, pentru reinvestirea in functie a presedintelui Sectiei penale, judecatoarea Mirela Sorina Popescu. Pe aceasta data urma sa expire mandatul in curs, considerandu-se ca "orice intarziere dupa aceasta data prejudiciaza bunul mers al activitatii Sectiei penale cu repercusiuni asupra actului de justitie".
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele V-VIII
Conform dispozitiilor articolului 53 alineatul 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, presedintii de sectii ai ICCJ sunt numiti de catre presedintele Romaniei, la propunerea CSM, dintre judecatorii Inaltei Curti care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani, potrivit sursei citate mai sus.
Numirea in functia de presedinte de sectie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, conform alineatului 3 al aceleiasi legi.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri