Procurorii DNA au luat in vizor mai multe firme care au facut achizitii publice de materiale sanitare in timpul pandemiei de COVID-19.
Potrivit unui comunicat postat pe
site-ul institutiei, sase locatii reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Giurgiu, au fost perchezitionate intr-un dosar de coruptie.
Mai exact, este vorba de o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2020, in legatura cu achizitii publice de materiale sanitare efectuate in timpul pandemiei de COVID-19.
Pana la sfarsitul anului trecut, Romania a emis mai alerte la nivelul Uniunii Europene privind comercializarea unor masti de protectie neconforme. Produsele, care erau destinate inclusiv copiilor, nu erau certificate de o institutie cu abilitati in acest sens si foarte probabil nici nu ofereau protectia necesara.
"Avem toleranta zero fata de practicile incorecte ale unora dintre operatorii economici. Suntem extrem de vigilenti in toate cazurile care prezinta un pericol potential pentru viata si sanatatea consumatorilor romani", declara presedintele ANPC la acea data.
Comunicatul DNA
Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2020, in legatura cu achizitii publice de materiale sanitare efectuate in timpul pandemiei de Covid 19.
In cursul zilei de 28 aprilie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in sase locatii reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Giurgiu.
Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.
Potrivit G4Media.ro, ar fi vorba de cazul bucataresei din Giurgiu care a castigat un contract de 12 milioane de euro pentru masti de protectie, despre care a scris
aici Recorder.ro. Oficiul National pentru Achiziti Centralizate a descoperit ulterior ca firma avea ca obiect principal de activitate comertul cu produse alimentare, bauturi si produse de tutun.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rugam sa ne transmiteti reglementarile legislative conform carora angajatul poate beneficia la cerere de concediu fara plata pana la varsta de 3 pentru copil fara handicap, in continuarea concediului de crestere copil pana la 2 ani, astfel incat sa nu revina la serviciu pana la implinirea varstei de 3 ani?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un SRL platitor de impozit pe venit microintreprindere are 2 angajati, unul fiind asociat unic si administrator. Se doreste acordarea pensiei facultative de 400 eur/an la fiecare angajat. Cum se opereaza acest lucru in Saga? Cum apare in D112? ce trebuie sa stiu din punct de vedere fiscal? Pensia va fi platita de angajator, nu de salariat.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<