Consiliul Superior al Magistraturii informeaza ca, pentru ocuparea functiei de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – vacanta din data de 4 august 2011 –, si-au depus candidaturile doamna judecator Jijiie Corina Michaela – in prezent delegata in functia de conducere mentionata – si domnul judecator Dragomir Ilie Iulian.
Activitatea profesionala a doamnei judecator Jijiie Corina Michaela:
1980 – 1991 procuror la Procuratura locala Targoviste;
1991 – 2001 procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Dambovita;
1996 – 2001 procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dambovita;
din 14 ianuarie 2002 judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Activitatea profesionala a domnului judecator Dragomir Ilie Iulian:
1991 – 1997 judecator la Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti;
1997 promovat judecator la Tribunalul Bucuresti;
- 1999 promovat judecator cu grad de Curte de Apel;
2001 – 2004 vicepresedinte al Tribunalului Bucuresti;
2004 – 2007 vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti;
2004 – 2006 detasat la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor;
din 1 iulie 2007 judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cei doi judecatori isi vor sustine candidaturile in cadrul unui interviu in fata Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii in data de 6 decembrie 2011.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, presedintii sectiilor ICCJ sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii pentru un mandat de trei ani care poate fi reinnoit o singura data.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<