Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CCR a stabilit ca privatizarea - Roman SA - Brasov, neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit ca dispozitiile articolului 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind privatizarea "Roman" SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma societatii sunt neconstitutionale.

Conform Agerpres care citeaza deciziile CCR,  Plenul Curtii Constitutionale a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor articolului 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 115/2003 privind privatizarea SC "Roman" SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma societatii.

"In urma deliberarilor, cu unanimitate de voturi, Curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca prevederile art. 13 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 115/2003 privind privatizarea Societatii Comerciale "Roman"- SA Brasov si constituirea parcului industrial pe platforma Societatii Comerciale "Roman"- SA sunt neconstitutionale", se precizeaza in comunicat.

Curtea Constitutionala arata ca, potrivit articolului 121 alineatul 2 din Constitutie, dispozitii dezvoltate, la nivel infraconstitutional, de articolul 23 alineatul 1 si articolul 36 alineatul 2 litera c din Legea numarul 215/2001, consiliul local este un organ deliberativ cu caracter colegial, prin care se realizeaza autonomia locala in comune, orase si municipii.

"in acest sens, in calitate de autoritate a administratiei publice locale, consiliul local exercita atributii privind administrarea domeniului public si privat al unitatilor administrativ-teritoriale, respectiv comune, orase si municipii. Pe de alta parte, conform articolului 21 alineatul 1 din Legea administratiei publice locale numarul 215/2001, unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu, titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat in care acestea sunt parte. Rezulta, asadar, ca, in calitatea sa de autoritate deliberativa a administratiei publice locale, consiliul local nu are personalitate juridica si prin urmare nu poate avea patrimoniu propriu, astfel incat nu poate exercita drepturi si obligatii proprii in cadrul raporturilor juridice", se mentioneaza in comunicat.


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 17 Mai 2017
Votati articolul "CCR a stabilit ca privatizarea - Roman SA - Brasov, neconstitutionala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre privatizarea roman sa brasov
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI