Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a anuntat o noua amanare a deciziei in privinta conflictului Parlament - ICCJ. Hotararea, relevanta pentru dosarul DGASPC in care este implicat Liviu Dragnea, va fi data pe 5 iunie, la o saptamana dupa ce ICCJ va fi pronuntat deja sentinta finala in cazul presedintelui PSD.
CCR a amanat pentru data de 5 iunie decizia cu privire la conflictul Parlament - ICCJ pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, dupa ce Florin Iordache a considerat ca e important sa introduca o obiectie.
Anuntul a fost facut de CCR luni dimineata, inainte de continuarea procesului DGASPC la ICCJ. Mai multe persoane considerau ca CCR va hotari inainte de procesul privind dosarul DGASPC, insa magistratii au sustinut amanarea pana pe 5 iunie. Decizia CCR este sau, mai bine spus, ar fi fost importanta pentru Liviu Dragnea, intrucat ar fi putut scapa de condamnarea de trei ani si sase luni de inchisoare in procesul angajarilor fictive. Cum magistratii CCR au decis amanarea oferirii unei hotarari pana pe 5 iunie, la o distanta de 9 zile fata de pronuntarea sentintei finale a ICCJ in dosarul in care presedintele PSD este implicat, orice ar hotari CCR nu va mai fi relevant pentru Liviu Dragnea.
Fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat luni pentru HotNews ca "de regula, astfel de dosare se judeca de la primul termen. Nu se poate asa ceva, cand stii ca toata lumea asteapta o astfel de decizie. Am impresia ca se fac jocuri".
"Inalta Curte nu poate sta dupa ei pana cand iau ei decizia. Ne jucam de-a tara-n bumbi. Nu se poate asa ceva, cand stii ca toata lumea asteapta o astfel de decizie, iar Inalta Curte a gasit un bun prilej sa nu judece, sa nu dea sentinta. Nu e corect nici ca instanta suprema sta dupa ei, magistratii pot judeca foarte bine. Instanta suprema ar avea o justificare daca completul care judeca dosarul ar fi invocat o exceptie de neconstitutionalitate. O fac pentru ca vor sa o faca. Intre timp se pensioneaza un judecator, fac un nou complet si tot asa", a declarat Zegrean.
Exista, totusi, 4 scenarii care merita luate in considerare de cei pasionati si interesati de lumea justitiei romanesti:
Fise distractive pentru gradinita
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Pana pe 27 mai, Liviu Dragnea are la dispozitie 6 zile sa gaseasca o metoda prin care sa scape de o eventuala condamnare definitiva. Codurile penale modificate de Parlament nu vor intra in vigoare, intrucat Iohannis a anuntat ca le va trimite din nou la CCR, iar OUG-ul pentru modificarea Codurilor penale zace inca prin sertarele Executivului.
Ramane de vazut daca vor fi luate "masuri" pana luni, 27 mai.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri