Inalta Curte de Casatie si Justitie organizeaza in perioada 7 ianuarie – 31 mai 2013 concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie
In sedinta din data de 4 ianuarie 2013, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat organizarea, prin intermediul Institutului National al Magistraturii, in perioada 7 ianuarie – 31 mai 2013, a concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in temeiul prevederilor art. 52 -52 indice 7 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012, modificata si completata.
Concursul se va organiza pentru ocuparea unui numar de 29 de posturi vacante de judecator la ICCJ, respectiv 7 posturi la Sectia I-a civila, 6 posturi la Sectia a II-a civila, 10 posturi la Sectia penala si 6 posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal.
Se pot inscrie la concurs judecatorii si procurorii care indeplinesc conditiile minime de vechime prevazute de art. 52 alin. 3 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, care in ultimele 3 evaluari au avut calificativul „foarte bine” si nu au fost niciodata sanctionati.
Anuntul privind detaliile de organizare, conditiile de inscriere si probele de concurs va fi postat pe site-ul CSM, luni, 7 ianuarie, 2013.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<