Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat propunerea formulata de presedintele ICCJ, judecator Livia Stanciu si presedintele CSM, judecator Horatius Dumbrava, privind declansarea unei noi proceduri de ocupare a locurilor vacante de judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Avand in vedere faptul ca, pana in prezent, Senatul Romaniei nu a adoptat legea care va reglementa o noua modalitate de promovare la instanta suprema si tinand cont de situatia deosebita cu care se confrunta aceasta instanta, ca urmare a lipsei de personal si a pensionarilor preconizate in viitorul apropiat, membrii Plenului CSM prezenti la sedinta au fost de acord, in unanimitate, cu lansarea noii proceduri.
Decizia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii este, de asemenea, in deplin consens cu recomandarile MCV privind necesitatea accelerarii judecarii cauzelor de coruptie la nivel inalt aflate pe rolul Sectiei penale a Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Promovarea la ICCJ, in special la Sectia penala, reprezinta o prioritate tocmai pentru ca solutionarea dosarelor de mare coruptie, aflate pe rolul ICCJ, depinde de completarea schemei de personal a acestei sectii. Or, in acest moment, Sectia penala a ICCJ functioneaza cu aproape doua treimi din schema prevazuta prin actul normativ.
Procedura ce urmeaza a se valorifica a fost aprobata prin Hotararea CSM nr. 484 A din 21.07.2011 (https://www.csm1909.ro/csm/linkuri/29_07_2011__42707_ro.PDF) si beneficiaza de suportul larg al intregului sistem judiciar, exprimat in cadrul consultarilor ce au precedat adoptarea hotararii de referinta.
Evidenta posturilor vacante urmeaza sa fie publicata pe web-site-ul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (www.scj.ro) si pe site-ul CSM (www.csm1909.ro.)
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<