In ziua de 27 septembrie 2012, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.c) si lit.l) din Constitutia Romaniei si al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a discutat sesizarea referitoare la neconstitutionalitatea dispozitiilor art.30 alin.(3) si (4) din Regulamentul Senatului, precum si ale Hotararilor Plenului Senatului nr.24/2012 si nr.25/2012, sesizare formulata de un numar de 28 senatori apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal din Senat.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis :
1. Respinge, ca inadmisibila, sesizarea formulata de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat cu privire la dispozitiile art.30 alin.(3) si (4) din Regulamentul Senatului.
2. Respinge, ca neintemeiata, sesizarea formulata de Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal din Senat referitoare la Hotararea Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din functia de presedinte al Senatului a domnului senator Vasile Blaga, precum si a Hotararii Senatului nr.25 din 3 iulie 2012 pentru alegerea presedintelui Senatului.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului.
Argumentatiile retinute in motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Sursa Compartimentul relatii externe, relatii cu presa si protocol al Curtii Constitutionale
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<