Crisu Anastasiu, propus de Uniunea Social Liberala, a fost ales marti, de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, in functia de Avocat al Poporului.
Anastasiu Crisu a fost ales in functia de Avocat al Poporului, pentru un mandat de 5 ani.
Acesta a fost propus de USL si acceptat de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, cu 358 de voturi favorabile.
"Este un angajament total din partea mea. Fara a face aprecieri strict tehnice, privesc Avocatul Poporului ca o institutie cu menirea de a inlatura disfunctionalitatile intre administratia publica si cetatean. Misiunea Avocatului Poporului este de a media conflictul ce apare intre cetatean si autoritatile statului. Precizez ca perceptia pe care o are Avocatul Poporului este una deosebita, e o institutie care vine direct in contact cu publicul. Raportul din 2012 al Avocatului Poporului arata ca in 2011 au fost primite 16.000 de petitii, fata de 99 persoane angajate, eu cred ca este o activitate deosebita", a declarat Anastasiu.
Candidatul sustinut de PDL, Gheorghe Iancu, a obtinut un numar de 57 de voturi, in timp ce candidatul UDMR, Peter Eckstein Kovacs, si-a anuntat retragerea candidaturii in dezbaterea din plenul reunit.
Pentru functia de Avocat al Poporului au mai fost propusi Peter Eckstein Kovacs si Gheorghe Iancu.
Peter Eckstein Kovacs, propus de UDMR, pentru pozitia de Avocat al Poporului a obtinut 5 voturi favorabile.
PDL l-a sustinut pe Gheorghe Iancu care a obtinut doar 3 voturi favorabile. Pe 3 iulie 2012, Parlamentul s-a reunit in sesiune extraordinara si l-a revocat din functie pe Avocatul Poporului de atunci, Gheorghe Iancu, functia fiind preluata interimar de catre Valer Dorneanu.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Daca un salariat are 2 contracte de munca, la 2 angajatori diferiti, concediul de odihna il primeste de la fiecare conform contractului individual de munca, corect ? Concediul de odihna se acorda fractionat daca la unul din angajatori este angajat cu jumatate de norma?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea a primit in luna noiembrie 2024 de la Casa de pensii decizia de pensionare partial anticipata pe Legea 263- dosarul fiind depus de salariat in august 2024 pentru un salariat. Salariatul nu doreste punerea in practica a deciziei, drept pentru care l-am trimis la Casa de pensii sa anuleze decizia, ca sa nu ii incetez contractul cf. art. 56, lit. c - Codul muncii. Cei de la Casa de pensii i-au spus ca nu este cazul atata vreme cat nu depune decizia de incetare a contractului, nu i se...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O societate presteaza lucrari de dragaj. O parte din salariati isi vor desfasura activitatea pe o platforma gabara maritima dotata cu containere tip dormitor, bucatarie, grup sanitar. In acest context se pot acorda cumulat zilele de repaus saptamanal astfel incat 2 salariati sa lucreze in perioada 1-15 ale lunii si alti 2 salariati in perioada 16-31 a lunii? Se poate considera situatie de exceptie astfel incat sa obtina autorizarea de la ITM pentru acordarea cumulata a zilelor de repaus...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<